Na, a gal ne taip suformulavau, as nevarzau jos, spalvina ji tuos medzius rozinius ir piesia teva zaliom ausism, ir siaip viska megzta labai spalvotai ir dryzuotai piesti, as tik kartais kai man ir jai buna nuotaika, ir kai darome tas uzduoteles specialiose knygeles, pasakau, kad medziai tai zali juk, o ar musu tecio ausys zalios, as negriebiu jai is rankos tu flomasteriu ir neliepiu spalvinti kitaip. Ir rubus duodu rinktis daznai kokius, nori, nes sijonu ir sukneliu nemegsta, ir siaip itikti sunku, kiekviena diena n nauju priezasciu kodel tas ar anas nepatinka. Ir is puodelio taip pat geria tik is tokio, kuris jai patinka ta diena, ir su saukstu kokiu noriu valgo, leidziu as, nesidraskau, nors pas mus dabar 45 laispnaii buvo, o ji norejo zieminiais rubais eiti, tai sito neleidau, nes juk zinau, kad sirgs, kondicionieriai darzeliuose, autobusuose, juk zinau, kad toks pataikavimas baigsis vizitu pas gydytoja.
As tik keleta pavyzdziu pateikiau to uzsispyrimo, nesakau, kad cia didziausios musu problemos tas spalvinimas, ar tas zinojimas ko nori konkerciai ( cia kaip tik gera savybe), bet va tas uzsisyprimas toks as pasakiau bus taip, bus kaip as noriu ir tos derybos kiekviena karta bandant itikinti, paaiskinti, kad reiktu kitaip, kad gal si karta pabandykime staip, kurios dazniausiai baigiasi mano pralaimejimu, tai mane baigia issunkti. Ir dar nuolatinis atsikalbinejimas - tu tu tyliau kalbek, tai tu busi nubausta...
As zinau, kad vaikai skirtingi ir puikiai suprantu, kad nereikia kazko is jos tiketis, primesti jai kazkokius lukescius, kreipti ja kazkur, net ir vasaros vaiku sventeje darzelyje ji buvo vienintele kuri nesugebejo padeklamuoti 4 eiluciu eilerascio, nes namie atsisake mokintis, sakydavo sakysiu tik darzelyje, o darzelyje nesakydavo tol, kol aukletoja nepasufleruodavo, Dabar, kai paziuriu video is darzelio visi vaikai, net ir jaunesni pasako eilerascius savo, o ji vienintele kartoja is paskos aukletojai. Dainu irgi nei vienos nemoka, o brolis mazesnis kai dainuoja, pavydi, tada bando ji uzgozti dainuodama is galvos savo kuryba...As ir cia nieko blogo neizvelgiu, nenori ir nereikia, nepasiduoda ir aukletojoms mokoma, bet as jau galvoju apie mokykla ir panasius reikalus. Manau musu daug triuksmo ir bedu laukia su tokiu charakteriu...