Medical parašė:
Sveikosss, merginos!!
Kadangi nieko nenutuokiu, nuo ko pradėt
Asmeniškai mano patarimas, kaip būsimosios nuotakos pirmiausia data, tada vieta, tada biudžetas. Pagalvokite apie tai kelių dienų vestuvės, kiek žmonių, su nakvyne be nakvynės? Kiekvienoje kavinėje jūsų klaus žmonių skaičiaus, pagal tai ir skaičiuos biudžetą. Nusimatykite ar tuoksitės tik CM ar ir bažnyčioje, užsisakykite datą, bažnyčioje dar yra kursai, pasižiūrėkit ar spėjat. Ir taip punktelis po punktelio. Apmąstykite visą scenarijų, kas po ko eis. Atsakykite sau į klausimus? Iš kur važiuosit? Kada? Kur? Kas po to ir t.t. ir pan.
Tarkime: Važiuosite iš namų. Kas juose susirinks? Kada? Ar reikia fotografo, jei reikia, pasiskaičiuokite kada ir kiek jo paslaugų reikės, galite jau užsisakyti. Einam toliau? Kokia transporto priemone važiuosite, tarkime mus vežios liudininkai. Jei reikia transporto pagalvokite kada ir kiek jo paslaugų reikės. Judame toliau. Santuokos ceremonija (laiminimas/registravimas), nesvarbu, vieta jau užsakyta, ką darote su tais, kurie atėjo pasveikinti, ar vaišinate kuo nors ir t.t. ir pan. Kas po to? Fotosesija. Kur dedasi svečiai? Važiuoja kartu ar kas sau? Kiek laiko planuojate, kur norite, kokia tematika. Viską turėsite susakyti fotografui. Kai darysite biudžetą, gerai pagalvokite kiek kokiom pasalaugom galite skirti. Po foto sesijos, balius. Kas veda? Kas muzikuoja? Viską apgalvokite. Kai jau turite tikslų dienos planą, rūpinkitės savo įvaizdžiu. Šukuosena, makiažas, manikiūras (išvakarėse ar ankstėliau). Kas darys? Kur darys? Už kiek darys. Labai galvokite apie lokacijas. Asmeninis pvz:. 9 tėtis paima, nuveža pas kirpėją, kol daro šukuoseną paima mano puokštę, tada mane, nuveža namo 11 val. makiažas, apie 13 val. baigia, apsirengiu, atsipučiu apie 14 val. svečiai, 14:40 santuokų rūmai, veža liudininkai.
Iš viso pagalvokite apie savo ir šventės įvaizdį: suknelė, kostiumai, žiedai, gėlės, salės puošyba, mašinų papuošimas, stalo kortelės ir t.t.
Kai žinosite laiką: ceremonija, restoranas, galite pradėti siuntinėti kvietimus, apie juos rekomenduoju galvoti sudarant sarašą, kokie bus, kaip įteiksit ir t.t.