živilemedv parašė:
Prieš dvi savaites manau visai sėkmingai baigiau maitinti tai galiu pasidalinti.
Kaip sklandžiai! O dienos metu nebežindėt visai jau?
živilemedv parašė:
Prieš dvi savaites manau visai sėkmingai baigiau maitinti tai galiu pasidalinti.
Anonime 777 parašė:
Žindžiau ir dieną karts nuo karto, dažniausiai tada kai niekur neidavom ir pietukų miegodavo namie. Tiesiog mano pats pradinis planas buvo toks:
Pirmiausia nutraukti naktinį maitinimą, nes jau norėjosi naktimis miegoti be prabudimų. Taip pat galvojau kad naktį vaikučiai vistiek yra labai mieguisti ir juos lengviau nuraminti, nes galų gale visada miegelis laimi prieš verksmą...
Ir tada planavau nutraukti prieš naktinį maitinimą, o kai jau nutrauki prieš naktinį tas dieninis pats savaime atkrenta.
Gal galima ir atvirkščiai daryti, pirma vakarinį nutraukt vėliau naktinį 🤷♀️ ka tikrai galiu drąsiai pasakyt tai kad dziaugiuosi nutraukus pieną palaipsniui nes nežinau kaip mamos nesprogsta staigiai viska nutraukdamos 😅 man nei karto nereikėjo nusitraukineti, visas perteklius po biski išlašejo - labai panašiai kaip žindymo pradžioje 😄
živilemedv parašė:
Žindžiau ir dieną karts nuo karto, dažniausiai tada kai niekur neidavom ir pietukų miegodavo namie. Tiesiog mano pats pradinis planas buvo toks:
Siaip bent jau musu gydytojas ir patare nutraukti palaipsniui, o ne viska is karto, nes vaikui irgi stresas 🙈nutraukti po viena maitinima net kas pora menesiu tik. sunus geria pieno misini, sumazinau norma, bet nedristu visai atimti, nes taip skaniai iki dugno isgeria 🫣 ismiega beveik visa nakti, bet ansti ryta pabunda ir nebeuzmiega, gali ir valanda vartytis, kol negauna savo porcijos
HelloWorld parašė:
Siaip bent jau musu gydytojas ir patare nutraukti palaipsniui, o ne viska is karto, nes vaikui irgi stresas 🙈nutraukti po viena maitinima net kas pora menesiu tik. …
Aha irgi labai geras patarimas nutraukti kas pora mėnesių! Man šį kartą mažesnis langelis tarp nutraukimų gavosi, bet ateityje, su sekančiu vaikeliu, tikrai bent menesio tarpą daryčiau 🙂
Pastebėjau kad ir mano mažoji ryte atsikėlus būna labai ištroškusi ir išgeria nemažai vandens tai variantas kad ir jūsų mažyliukas nori rytais tiesiog atsigerti 🤷♀️🙂
živilemedv parašė:
Aha irgi labai geras patarimas nutraukti kas pora mėnesių! Man šį kartą mažesnis langelis tarp nutraukimų gavosi, bet ateityje, su sekančiu vaikeliu, tikrai bent me…
Zinokit, esu bandziusi duoti vandens gerti, bet nesuveikia 😅 siaip dienos metu geria tikrai daug vandens, padedu akiu lygyje, net siulyt nereikia. Tik ne nakti 🙈
HelloWorld parašė:
Zinokit, esu bandziusi duoti vandens gerti, bet nesuveikia 😅 siaip dienos metu geria tikrai daug vandens, padedu akiu lygyje, net siulyt nereikia. Tik ne nakti 🙈…
Oo koks šaunuolis! 😍 aš šiuo metu kad dieną sudomint vandeniu turiu vis keisti gėrimo būdą.. geria tai iš vis kitokios stiklinės, tai iš buteliuko, vėliau su šiaudeliu ir pan... 😅
živilemedv parašė:
Oo koks šaunuolis! 😍 aš šiuo metu kad dieną sudomint vandeniu turiu vis keisti gėrimo būdą.. geria tai iš vis kitokios stiklinės, tai iš buteliuko, vėliau su šiaude…
Ko tik su tais vaikais netenka isbandyti 😅
As dar kolkas nenoriu nutraukti zindymo, laukia darzelio pradzia uz poros savaiciu, sako vaikams labai geras budas nusiraminti ir paleisti stresa zindant.. o bet taciau, net nezinau kiek zindysiu, kaip ir nenoriu zindyti iki 3ju metu
bet pradejus darzeli kol adaptuosis tikrai kokius 6men nebandysiu nutraukt, o ir kaip nutraukt neisivaizduoju. Ypac naktimis
Ji taip gerai miega kai gali zindyti, neisivaizduoju kaip uzmigdyti nakti pabudusia be zindymo
Gal kas turi vyresniu vaiku ir nutrauke zindyma apie antrus metus ? Ar sunku buvo? Nes jau 2ju metu vaikas tikriausiai ilgiau ir atsimena ir ilgiau praso?
Pirmagimo nezindziau, o zindymo grupej mane akmenim uzmetytu uz tokius klausimus
nes juk reikia zindyti iki kol pats vaikas atsisakys, bet kaip sakiau iki triju nenoriu zindyti, link antro gimtadienio geriau butu man nutraukti
zinau kad dar daug laiko, bet kolkas nematau kad tai butu imanoma, panele kabo ant papo kai tik gauna sansa, diena nakti, nors einu i darba, atrodo sumazejo zindymo, bet kai namie esu tai taip ir kabo visa diena
tai noriu susidaryti kazkoki plana kaip po biski mazinti....
Anonime 777 parašė:
As dar kolkas nenoriu nutraukti zindymo, laukia darzelio pradzia uz poros savaiciu, sako vaikams labai geras budas nusiraminti ir paleisti stresa zindant.. o bet ta…
Pirmagimę žindžiau iki 3m,bet nuo 2 nuėmiau naktinį žindymą. Jeigu jusiškė "kabo" jums būnant šalia ilgai prie krūties, reiškia jai tikrai svarbus yra artumas ir toks nusiraminimas, todėl prieš darželį irgi rekomenduočiau tikrai nenutraukinėti. dėl nužindymo su vyresnėliais, tai tikrai yra šiek tiek sudėtingiau nei su mažulaičiais, bet 2mečiai ar 3mečiai tikrai nėra tokie dar gudrūs kad būtų bais sunku. Jie tiesiog atkaklesni,tačiau jau ir pasauliu labiau domisi kad tiesiog apžaisti,arba nukreipti dėmesį nuo mp. Aš siūlyčiau nestatyti savęs į rėmus,ir tiesiog žiūrėti eigoje bandant mažinti,tačiau tikrai ne prieš adaptaciją į darželį,nes čia vaikams didelis pirmasis iššūkis ir tikrai daug streso..
O nužindymui svarbūs patatimai tai tiesiog keisti įpročius, ne iš karto maitinti o pvz jau žaisti kad biški pamaitini biški myluojiesi, apsikabini, tada vėl žindai. ( jeigu vaikas mp naudojasi kaip nusiraminimą o ne maistą) ir taip į kasdienybę bandai įtraukti naujus ritualus. Nužaidinėji. Užsiklijuoji nakčiai spenelius nes jie mieguosti prisisiurbia, dažnai eini į dušą kad nekvepėti pienu.. ko nepatariu, tai standartiniu palikimų tėčiui,babai ir pnš. Nes kiti nujunko kai ale užmeta vaiką kitiems kai žindymo metas. Tokia metodika daugiau transliuoja " kai man tavęs reikia, tavęs nėra" nei kad formuoja kitą įprotį. Aš už prieraišias metodikas tai tiesiog atkaklumo atkaklumo ir dar syk atkaklumo ir paeis )
Roberta A parašė:
Pirmagimę žindžiau iki 3m,bet nuo 2 nuėmiau naktinį žindymą. Jeigu jusiškė "kabo" jums būnant šalia ilgai prie krūties, reiškia jai tikrai svarbus yra artumas ir to…
Ačiū labai
tobulas patarimas
23 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai