2021.03.20 10:29 (prieš 5 m.)
Viletux parašė:
Ne visoj, bet tiek to. Pasipykim temoj dauguma klausimų ne į temą...
Kitaip tariant, jūsų žinios yra perteiktos jūsų draugų, artimųjų ir žiniasklaidos …
Kitaip tariant, stebėdama situaciją, aš naudojuosi oficialiais (ulac, sratistikos departamento, world in data) skaičiais ir analizuoju pati. Kitaip tariant ir šiaip esu profesionalė analitikė ir duomenų mokslininkė, iš to duoną valgau. Dar kitaip tariant mintys yra mano nuosavos, bet aš stengiuosi būti objektyvi ir nepezėt gandų lygyje. Gandų lygiu užsiima ir dauguma žiniasklaidos priemonių. Todėl ir kalbu, kad reikia kritinio mąstymo atsirinkti clickbaitus nuo tikrojo platesnio vaizdo. Kaikurios priemonės, kaip pvz Finantial Times ir The Economist yra kiek objektyvesnės (nors pastarasis perdaug politizuotas vienon pusėn, erzina jau irgi objektyvumo trūkumas).
Mano draugų tarpe yra tokių, iš kurių irgi žinių semiuosi. Pvz habilituoti biomedicinos mokslų daktarai iš Oxford, dirbandys savo srityje. Labai naudinga, jei kas apie vakcinų technologijas neaišku pvz
Bet yra ir oficialūs keliai sužinoti lygiai tą patį, nieko ten slapto ar excluzyvaus, kai pasakojau kažkam kitam tai radau visas oficialias publikacijas.