Delfina parašė:
Sveikos busimos mamytes
As taip pat noriu prisijungti prie sios temos
Gal siek tiek prisistatysiu
Esu is Kauno, laukiuosi pirmojo vaikelio, ir tik pastojusi supratau, kaip nieko apie nestuma nezinau
Svorio, tai priaugau jau normaliai, 8kg, kas man paciai buvo keista, vos tik pastojus iskarto pradejo formuotis ir rysketi pilvukas, lb greit svoris augo, nors pirmais menesiais galejau valgyti tik jogurtukus ir vaisius
Apie kur gimdyti, dar negalvoju... Kai iseisiu i nga tada ir pradesiu galvoti
Tik jauciu, kad ta baime, kuri buvo pries pastojima, po truputeli traukiasi
Dbr mano pagrindinis rupestis yra vezimuko rinkamasis
Gal kuri is jusu, taip pat jau renkates? Gal domites vezimukais is Lenkijos? (www.akjax.com.pl/Oferta.html fobos, man graziausias, labiausiai panasus i zipiuka ar miliuka, tik forumuose radau, kad kaina daug draugiskesne, gal kuri zinote, ieskau, kur jais prekiauja). Galvojam palekti iki lenku, bet reiktu zinoti tikslias vietas, kur ka pirkti... O mes nieko nezinom
Taip pat galvoju, palankyti makstas baseine ir nesciuju kursus... Gal turite atsiliepimu?
laba, as ir kauniete su pirmagime pilvely
zinios su laiku kaupiasi apie nestuma
del vezimuko, tai vilniuje apziurejom nemazai parduotuviu, is interneto nuziurejau emmaljunga, bet koks briedas, fuj. BUTINAI reikia gyvai ciupineti. vilniuje labiausiai patiko lenkiski TAKO, bet tai yra TUTIS sese
o tuti mes ir visada galvojom imti... labai malonus vezimeliai. tai vaziuosim i urmo baze kaune rinktis tucio. norejom i lemkus vaziuoti, bet primetem, kad laikas ir pinigai vargu ar labai kisenej pasaugos pinigus... tai +300 cia ar ten...
norejom iki ikea pavaziuoti baldu vaikisku ir kitko, bet draugai sake, nieko gero ten nera. be to, vilniuje palei oro uosta lyg stato ikea. ir turi pavasariui atidaryt. pirmasyk isgirdau, tai nezinau, kiek cia tiesos.
baseina arba mankstas as galvoju eiti i BMP klinika savanoriuose priesais Dubingiu centra. o del kursu nezinau. skaiciau, kad ten visi kaip isproteje sneka tik apie naturalu gimdyma, o as cp noriu, tai nezinau. bet gal reiktu info ir apie naturalu - nezinia gi, kaip gausis tie visi planavimai
kursus tada eitume klinikose turbut, nes ten ir gimdysim, geresnes vietos kaune nezinau...
Lina lyg manes klause kodel cp, o todel, kad nezinau ne kaip atsakyti
kiek save atsimenu, as visada buvau uz cp. kai paauglystej pradejau pazindintis su sitais motiniskais reikalais, ir paskaiciau apie plysimus/kirpimus/siuvimus tarpvietes, man iki dabar stovi vaizdas, kaip mama kepa vista, kerpa, prigruda obuoliu ir uzsiuva
laikui begant tas vaizdas isnyko ir atgijo visai vel nesenai, o del cp nuomone liko irgi ta pati. dar labai bijau skausmo, ziauriai, proceduroms visoms esu uz pilna narkoze. norejau ir cp su pilna, bet pasidomejus pasirinkau spinaline nejautra. dar vienas dalykas, kodel cp - spinalines nejautros sukelimas man tiek siaubo nekelia, kiek epidurines sukelimas per naturalu gimdyma. spinalinej tik bac ir viskas, o epidure stato kateteri i stubura. ir dar kitas dalykas - proceso greitis
nezinia kaip butu lemta, bet kamuotis keliolika valandu as nenoooriu... o uz viska ziauriausia man yra, kai moterys kamuojasi po para laiko ir ant galo vistiek cp padaro! tai uztai geriau man atrodo cp iskart
pjuviu ir randu as nebijau, jie mane puosia
va kiek prirasiau
dabar kapokit man galva, kaip megsta visos "naturines" mamos