Loli_ parašė:
Maniškė tai tualete visada užsidaro
pakviečia nebent uzpakali nuvalyti, jei pakakoja, nes dar sunkoka ir tada turi greitai dingti
Jeigu neskaitėt, tai rekomenduoju Carlos Gonzalez "Mano vaikas nieko nevalgo". Nusiraminsit, pamatysit, kad visgi valgo tiek, kiek vaikui reikia, jeigu vaikas sveikas, tai svoris nėra esminis augimo rodiklis. Be to, 2-3 metų vaikams normalu valgyt mažiau nei valgė iki tol, o kai kurie nuo gimimo mažai valgo, nes jų energijos poreikiai kiti. Mano mergina maniau, kad mažai valgo, bet pradėjau skaityt tą knygą ir apsiraminau, nustojau kišt maistą ir ką, vakar atbėgo ir pasakė, kad nori jau valgyt. O rašiau ne kartą, kad pas mus problemą, kad įpratus prie maisto tyrelių forma ir kramto tik trapučius, kiaušinuką, obuolį, mėsytės tris kąsnius, visos košės tik blenderiuotos...daržovių neįkiši, kelios košės mėgiamos. Labai pergyvenau, bet pradėjau savo vaiko su kitais nelyginti, o lygint jos pačios daromą pažangą...dar prieš kelis mėnesius nieko išskyrus trapučius ir mėsytę nekrantė, tai ir du-trys kąsniukai ir smulkinimas dantukais mums pažanga. Makaronų, kuriuos taip vaikai mėgsta nepaduosi, nes tik pamačius rėkia, kad neragaus, jokio maisto nuo stalo nenori, nebent pati kartais paprašo ko nors paragaut.
Mano vaikas puikiai kalba, prasidėjus kodėlčiaus fazė...kas antras sakinys baigias "o kodėl?" Pati pasišlapina į puoduką, vasarą mokysimės ir lauke be sauskelnių būt, o miegot dar jai per sudėtinga be sauskelnių, nes žindau, tai dažnai šlapinasi.
Labai visi skubina tuos vaikus, mano anyta ir mama vis klausia, tai ar valgo, tai kodėl to ano nevalgo, kodėl blogai miega, nes kiti viską valgo, o mano jokio įprasto suaugusiųjų maisto. Mokaus nebekreipt dėmesio, nes mergytė sveika, gastro tyrimai daryti.
Sveikas vaikas nebadauja, o alkanas tikrai valgo.