2023.10.10 09:47 (prieš 2 m.)
Totto parašė:
Na prasysiu pasidalint CP patirtim. Nes mano kudikis neapsivercia, ir savaites gale turi paskirt diena kada darys.
Mano patirtis su CP buvo labai lengva ir gera. Kadangi po nubėgusių vandenų ir ilgo skatinimo oksitocinu gimdos kaklelis neatsivėrė nei centimetro, darė extra CPO. Iš pradžių padarė spinalinę nejautrą - tai sakyčiau, ši dalis gal buvo mažiausiai maloni, nes duria truputį giliau nei epidūro metu. Tada maloniai sušyla ir nutirpsta apatinė kūno dalis nuo šonkaulių iki kojų pirštų galų. Dar suleidžia kažkokių lengvai raminančių/ svaiginančių vaistų. Tuomet nuveža į operacinę, užskleidžia tokią mini užuolaidėlę jums ties krūtine, tai operacinio vaizdo jūs nematote, tačiau būnate sąmoninga ir jums operuojantus gydytojai (dažniausiai dirba dviese) viską komentuoja, ką darys - kiekvieną žingsnelį. Pamenu, po to, kai mane informavo, kad operaciją pradeda, lygiai po 4 min. išgirdau vaiko verksmą, gydytoja pasveikino su sūnaus gimimu. Likau nustebus operacijos greičiu. Kadangi lelius buvo pritraukęs vaisiaus vandenų, tai iš pradžių jį išnešė jų išsiurbt ir patį vaiką apvalyt (kol mane tuo metu siuvo - nieko nejaučiau, bet užtruko gal pusvalandį, jautėsi tik toks tampymas į šonus), ir dar nespėjus iki galo susiūti, vaikas jau gulėjo man ant krūtinės.
Tuomet jis buvo perkeltas į intensyvią terapiją, kur vyras galėjo su juo būti - naujagimiui buvo papildomo deguonies poreikis. O mane tuo tarpu išvežė į pooperacinę palatą išsimiegoti ir atitirpti. Dar, pamenu, atėjo akušerė priešpienio leliukui nutraukti, bet jis pas mane dar nebuvo užsikūręs, tai tik keli lašai tebuvo. Na va, kažkaip taip. O paskui jau tą pačią dieną stojausi, nors labai bijodama, bet skausmo nejutau. Ir tpfu tpfu tpfu, tik pirmą naktį naudojau žvakutes, bet daugiau iš baimės, kad neskaudėtų, nei iš skausmo. Sugijo gana greitai ir sklandžiai. Po 2 mėn. jau gana aktyvi buvau, galėjau ir seksu užsiimti. Po pusmečio jau ir sportavau intensyviau. Manau, pati pajusit, kada galit ir norit.