2026.01.13 22:10 (prieš 6 mėn.)
lainaa10 parašė:
Bėda tame,kad užmiega mūsų mažoji tik su papuliu..tas žindymas jau nevalgymas(pieno šiaip mažai belikę),o nusiraminimas ,komfortas ir asosiacija miegui... Tas ir ba…
Mano atveju tai pamenu buvau pradėjus atsikėlus pirma pasiūlyti vandens , nes daznu atveju atsigerdavo ir nueidavo vėl miegot, bet nevisada. Tai vienu metu buvau susitarus jei atsibus iki 12 , tada bandysiu užmigdyt kitais būdais. Bet čia man buvo laikai kai dar kėlėsi kas 1,5-2 val visa naktį.
Bet jei iš tikro , super patarimų neturiu, manau mano vaikui tiesiog atėjo laikas. Tiesiog pradėjo naktim vis ilgiau miegot, buvome pasieke riba kur atsikeldavo jau tik 5 ryto žįsti ir miegodavo su mumis , tai tuo metu priėmėme sprendimą perkelti vaiką miegoti į savo kambarį. Prieš perkeldami mokėme užmigti savo lovytėje be pieno (prieš tai užmigdavo žįsdamas mūsų lovoj ir perkeldavau) , tai truko apie 2 sav, pirkom naktim migdė vyras, na nes neturi ko pasiūlyt kaip aš, tai buvo ašarų , bet greit pagavo ir pamiršo. Perkėlus į miegot į jo kambarį, Mūsų atveju viskas gavosi puikiai, vaikas pagavo kad manęs nėra šalia, ir dabar išmiega iki 6:30-7.
Daug skaičiau visokiu patarimų ir visada jaučiausi, kad darau kažką ne taip, bet manau tiesiog atėjo laikas vaikui ir iki to kartais nieko nepadarysi. 🫣
Tik dar taip, kad ir kaip keisit rutina - ašaros bus tikėtina D scenarijus, joks vaikas nenori pokyčių, o ypač susijusių su įprastu komfortu ir šiluma, tad kantrybe reikia apsišarvuoti. 😬