O as Inesa parašė:
galima nustatyt pagal maumeneli ir pagal sonkaulius,jeigu dar nezinojote![]()
Dar testukai yra specialus nustatyti vitaminui D kiekiui www.vitamindtest.org.uk/
O as Inesa parašė:
galima nustatyt pagal maumeneli ir pagal sonkaulius,jeigu dar nezinojote![]()
Dar testukai yra specialus nustatyti vitaminui D kiekiui www.vitamindtest.org.uk/
Bambookė parašė:
Matai kaip viskas skiriasi...nes lt maziukuj iki metuku davinejau, nes kaip ir butina buvo
![]()
ia sake duoda vitaminu rinkini i kuri ieina d, bet gryno d neduoda, net nera pirkt as jau klausiau
dkkdaiva911 parašė:
ia sake duoda vitaminu rinkini i kuri ieina d, bet gryno d neduoda, net nera pirkt as jau klausiau![]()
Yra
Ir kapsulytem ir laseliais ir tabletytem
Bambookė parašė:
Nebuvau permetus praeitu psl tai nemaciau, nesupyk jau sitaip, kad pasikartojau...![]()
Ne,ko cia pykt ;) Vitaminas D vaikui yra BUTINAS. Cia UK tik visai nesenai ji pradejo duot vaikams,ir ne visur ta tyrima daro,ne visi daktarai apsviesti. Kai as pirma karta savo hv uzsiminiau apie ji,jinai tik ispute akis,ir nusistebejo manim,juk tu nemaitini krutim,ir misinelyje yra jo.Taciau misinelyje esamo vitamino nepakanka vaikuj.Juolab tiems kas gime rudeni ar ziema, ar juolab neisniosetukams. Zodziu,mums ryskiai truko to vitamino,galvyte siek tiek deformavosi,padukai ir pedutes dreko.As savavaliskai pradejau jo duot,ir matomai...Perdozavau... Na kaip visada,pagal ta posaki,norejau kaip geriau o gavos kaip visada
Niekas man cia nenorejo to tyrimo daryt.NIEKAS.Dabar neduodu visai,laukiu kol grysiu i LT ir padarysim visus tyrimus,kad nustaytu kaip cia tie reikalai pas mano maziu su tuo vitaminu. O siaip profilaktiskai po 1na ar 2 lasiukus reikia duot.Ziurint kas per vitaminas ,ir kiei IU jame yra.Dienos norma mazyliams yra 1000IU.
Pasiskaitykit internete,Anglija ir Airija,yra pirmaujancios salys rachito sergamumu,nes jos neduoda vaikams to vitamino.
Veliau,po keliu menesiu hv kai atejo pas mane, ji man pati pasake,kad as buvau teisi,kad vistik reikia vaikuj duot D,sako,vakar kaip tik per tv laida apie ta vitamina ziurejau...
Taciau kitas reikalas jau yra mamyciu - duot ji,ar ne ;)
fidesss123 parašė:
cia pats namie pasidaryt gali ir siusti,ar cia daktarai padaro?
aciu
fidesss123 parašė:
YraIr kapsulytem ir laseliais ir tabletytem
![]()
reiks tada dar kart perziuret
nes kazkaip paziurejau pardeje ir paklausiau savo gp tai kaip i durne paziurejo , sako kas koks d, ne sako neduoda cia taip...
dkkdaiva911 parašė:
aciu
Na reikia tiesog paciai nueiti pas vaistininka ir pasiklausti,kad nereiketu ten ieskoti, parekomenduos
Arba kaip paneles sake yra ir Holand & Barnet (ten kaina bus brangi) , ar prek centruose , bet as linkusi is vaistines pirkti
dkkdaiva911 parašė:
aciu
yra to vit.D, bet jis dazniausiai tik nuo 6men. tera skirtas arba dar vyresniems ;) mes su drauge buvom internetu parsisiuntusios kur mazesniems galima duoti, nes musu vaikai ziema gime, tai saules nelabai buvo tuo metu
simonyte_k parašė:
Ne,ko cia pykt ;) Vitaminas D vaikui yra BUTINAS. Cia UK tik visai nesenai ji pradejo duot vaikams,ir ne visur ta tyrima daro,ne visi daktarai apsviesti. Kai as pir…
labutis, o kiek duodavai, kad sakai, kad perdozavai?
O as Inesa parašė:
cia pats namie pasidaryt gali ir siusti,ar cia daktarai padaro?![]()
Atsisiust reikia, bet jie matai kainuoja nemazai apie 30 svaru. Bet ten matai jie atsiuncia, tada pasidarai pats ta testuka tada vel jiems siunti ir gauni atsakyma, ilga istorija ten
Bet kam labai reikia tai aisku gali naudotis
Mano nuomone visiems maziems vaikams reikia to vitamino D mazomis dozemis. Tiesiog viska reikia duoti su saiku ir viskas bus ok
Ir jeigu vaikas bus lauke , bet negaus tos saulytes, pvz kudikiai po vezimelio gaubtu, tai vistiek jis mazai begaus to vitamino D. www.delfi.lt/gyvenimas/grozis_ir_sveikata/is-kur-ziema-gauti-vitamino-d.d?id=60189097
5 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai