Esmera parašė:
Labai daug nustatoma kontaktinių ir nekontaktinių alergijų įvairiom žolėm, tai ekologiška kosmetika ir be kvapų gali sukelti ryškias alergines reakcijas. Aš, žinoma…
Jūs gal labiau tiesiogiai susidūrusi, tai galėsite pakomentuoti, kiek teisingą nuomonę esu susidariusi. (Jei kitoms neaktualu, tai sakykit, galim diskusiją ir privačiai perkelti
) Kiek esu domėjusis, alergiją dažniausiai sukelia augalų mažamolekuliniai junginiai, kurie paprastai ir yra įvairios kvapiosios medžiagos. Baltymams alergijos retesnės, bet pasitaiko tokiais atvejais kaip kviečių gliutenas ar žemės riešutų baltymai. Kita vertus, apie alergijas lipidams (riebalams, aliejams) tikriausiai nesu išvis girdėjusi. Mano nuomone, alergija aliejams galima tais atvejais, kai juose yra eterinių komponentų ir baltymų priemaišų. Kokia jūsų patirtis?
Aš apskritai mielai naudočiau kūdikiui medicininę kosmetiką, jei rasčiau, pvz., Clinique atitikmenį mažiesiams - be naftos produktų, be kvapų etc. Nes tikrai skyriau daug laiko ir buvau pasibaisėjusi, kokia prasta žinomų kompanijų produktų kūdikiams sudėtis. Ekologiška kosmetika atkrito dėl, kaip minėjau, eterinių aliejų: pvz., Weleda neturi turbūt nei vieno produkto be jų, net tarpvietės masažo aliejus prikvėpintas (kam???). Todėl kol kas renkuosi atskirus komponentus - žoleles, aliejus, ir bandysiu juos naudoti su įprastu atsargumu dėl alergijų: pirmiausia patikrinti ant mažo plotelio ir žiūrėti, ar per 24 val. neišsivysto alergija.