Laurute90 parašė:
Noriu pasidalinti savo nerimu, gal kuri nors būsite girdėjus apie problemą ir patarsite ką nors. Jau kokį gerą 1.5 mėn. pastebėjom, kad vaikas gulėdamas ant nugaros…
Aš irgi buvau išsigandusi dėl kreivakaklystės. Pamačiau, kad sūnus gulėdamas tiesiai visada perkreipia galvą į vieną pusę. Pradėjau stebėti, peržiūrėjau anksčiau darytas foto ir bliamba, visur taip pat, o aš anksčiau nepastebėjau.....
Čia taip buvo, kai vaikui buvo du mėnesiai. Prisiskaičiau kaip čia viskas baisu ir kad gali operacija grėsti, nu vienžo. Iki vizito pas gydytoją irgi daug laiko buvo likę, tad sugalvojau savo metodą kaip "atstatyti" galvytę. Viską ką iki tol dariau: guldžiau ir kėliau nuo vystymo komodos, maitinau, migdžiau rankose ir pan., viską pradėjau daryti iš kitos pusės. Pvz.: aš maitinu mišinuku ir pastoviai vaiką guldydavau ant kairės savo rankos, dabar tai darau tik ant dešinės, nors man labai nepatogu. Vyrui taip pat prisakiau viską daryti iš kitos pusės nei iki tol darė. Ir va mums jau trys mėnesiai, vaikiukas gulėdamas ant nugaros laiko galvytę tiesiai, ant pilvo dar ne visada pavyksta žiūrėti į abi puses, bet progresas didžiulis be jokių mankštų ar žaisliukų dėliojimų.
Aišku, dabar reikia nepersistengti su kita puse.
Wolfi parašė:
Aš irgi buvau išsigandusi dėl kreivakaklystės. Pamačiau, kad sūnus gulėdamas tiesiai visada perkreipia galvą į vieną pusę. Pradėjau stebėti, peržiūrėjau anksčiau da…
Teisingai darote 👍🙂 as irgi viska is kitos puses stengiuos daryt, nes kai buvau po cp, tai ziurejau, kad man butu patogu, o apie vaika ir pamirsau 🙄 tikiuosi ir mes jau greitai viska susitvarkysim 🙂 maniškis va taip guledavo, vadinama banano poza (foto is Internet)
naminukas32 parašė:
Teisingai darote 👍🙂 as irgi viska is kitos puses stengiuos daryt, nes kai buvau po cp, tai ziurejau, kad man butu patogu, o apie vaika ir pamirsau 🙄 tikiuosi ir mes…
Mano buvo ne visu kūnu persikreipęs, bet tik galva į vieną pusę buvo nulenkta.
Wolfi parašė:
Jeigu tik galva, tai cia nieko baisaus, su laiku viskas susitvarkys 🙂
Wolfi parašė:
Vat ir pas mus tas pats. Bandžiau tiesiai jį laikyt, matyt teks versti į kitą pusę irgi sukti galvytę, gal efektyviau bus. O dėl interneto, tai tikrai, kad baisu ir skaityt. Po tų straipsnių irgi persigandau baisiai.
Laurute90 parašė:
Vat ir pas mus tas pats. Bandžiau tiesiai jį laikyt, matyt teks versti į kitą pusę irgi sukti galvytę, gal efektyviau bus. O dėl interneto, tai tikrai, kad baisu ir…
Ne tik sukti I kita puse, bet ir daryti taip, kad laikytu galvyte tiesiai, ziuretu zemyn ir pan. stimuliuojant viena puse, reikia nepamirsti ir kitu 😉
naminukas32 parašė:
Ne tik sukti I kita puse, bet ir daryti taip, kad laikytu galvyte tiesiai, ziuretu zemyn ir pan. stimuliuojant viena puse, reikia nepamirsti ir kitu 😉
Bandysim. Iki šiol stengėmės labiau tiesiai laikyt, pabandysim pažiūrėt, kad ir į kitą pusę ir žemyn dažniau žiūrėtų. Pastebėjau, kad pagalvytė visai nieko, nes nesigauna pilnai užspaust tą raumenį.
Laurute90 parašė:
Bandysim. Iki šiol stengėmės labiau tiesiai laikyt, pabandysim pažiūrėt, kad ir į kitą pusę ir žemyn dažniau žiūrėtų. Pastebėjau, kad pagalvytė visai nieko, nes nes…
Pas visus kiek pastebejau tai tas tai anas, tikrai nestresuokit, viskas su laiku, reabiltitacija ir jusu paciu darbu susistatys i vietas, tik reikia kantrybes. Mums nustate klubuko displazija, aisku dar laukiam ultragarso, bet gali buti kad tuos itvariukus ar pagalveles reiks nesiot, tai irgi buvo streso, bet visada gali buti blogiau, svarbu kad laiku pastebima ir patvarkoma. Maniske irgi kai buvo mazesne i desine labiau mego ziureti, dabar ziuri i abi, bet desine vistiek labiau megsta, buvom pas ortopeda nieko blogo nenustate, tik va ta klubiuka.. 🤷♀️Stiprybes ir kantrybes musu maziesiems ir mums ❤️
Oi tiek prirašėt,nespėjau net atrašinėt. Priaugo 400gr tik. Užtai liepė primaitint. Bet antrą dieną neikaip nesigauna,klykia ji neima.to butelio...😔 o gal dar po skiepo tokia reakcija nes ir temperatūra sukilus buvo. Net krūties neėmė praleido vieną maitinimą išvis. Nežinau net kas čia vyksta