smile_iuke parašė:
Na tai va kaip tik, jei tevo nera popieriuje automatiskai tampi vienisa mama. Ir tada priklauso kazkoks papildomas pinigelis. Ten gal 30 eur daugiau moka su tais va…
Jeigu jam vaikelio nereikia ir padarė dingau, tai aš jūsų vietoje nesukčiau galvos ir vaiko gimimo liudijime nieko nenurodyčiau. Nebent yra išlaikymo klausimas.
Bet... tikrai prieš tai gerai pasidomėčiau įstatymine baze. Nenoriu jūsų suklaidinti, bet prieš daugybę metų man teko domėtis šiuo klausimu, nes buvau panašioje situacijoje, kuri paskui, deja, išsisprendė savaime, bet.. Jei gerai pamenu, yra skirtumas tarp to,.ar jūs vaiko gimimo liudijime nurodote vaiko tėvą, tačiau nesikreipiate dėl tėvystės pripažinimo ir vaiko išlaikymo ir tarp to, kad vaiko gimimo liudijime tėvo visai nenurodote. Nes vienu atveju jūsų skaitotes kaip vieniša mama, ir galite gauti įvairias lengvatas, o kitu atveju, nesiskaitot, ir jokios lengvatos nepriklauso. Taip pat negalima atmesti varianto, kad praeis kažkiek laiko ir situacija pasikeis - pasikeis jūsų finansinė situacija, ar vyras "ateis į protą" ir tuomet iš karto nenurodzius tevystes,.kad ja irodyti veliau, bus daug reikalu.
Tikrai šitoj platformoje yra forumu sia tema, pasiskaitinekit, pasiklausinekit del teisines bazes - ne jus viena esate panašioje situacijoje.
O mano asmeninis palinkejimas - džiaukites šiuo stebuklu, kuris auga jumyse, taip, dienų bus ir lengvesnių, ir sunkesnių, bet šalia turesit zmogu, kuriam jus busite visas pasaulis ir kuris jums bus visas pasaulis 🥰