Dangyra parašė:
Taip. O kitą dieną paskambino dar genetikė pranešti tyrimo rezultatus. Kaip suprantu, ji mato tą patį, ką ir pacientai.
Tikrai labai keista tuomet, kad mano rezultatų dar nėra, tikiuosi nebus pasimetę 🫣
Genetiniai tyrimai nėštumo metu atliekami siekiant nustatyti, ar būsimas kūdikis neturi genetinių ligų. Skaityti
visą straipsnįDangyra parašė:
Taip. O kitą dieną paskambino dar genetikė pranešti tyrimo rezultatus. Kaip suprantu, ji mato tą patį, ką ir pacientai.
Tikrai labai keista tuomet, kad mano rezultatų dar nėra, tikiuosi nebus pasimetę 🫣
Rožinis blizgutis parašė:
Sveikos. Gal kas darėsi NIPT Northway klinikoje? Kaip atsiliepimai?
Dėl Northway negaliu pakomentuoti, bet pati tyrimus dariausi https://www.placenta.lt/ tai labai patiko. Atsakymą gavau tikrai greitai ir komunikacija labai draugiška bei informatyvi. Likau patenkinta tiek kainomis, tiek tyrimų pasirinkimu... Draugė kitą savaitę turi vizitą ten pat.
Tūla parašė:
Man irgi, buvau prieš savaitę pas antro lygio ginekologę, tai man rimtu veidu aiškino, kad NIPT patikimumas LYGIAI toks pat, kaip invazinio tyrimo. Nors žinau, kad …
Nesamones sako..jei butu toks pat, tada jei nipt ka ka aptiktu, nebedarytu VVT, o nutraukimui arba patvirtinimui GB arba VVT tik uztvirtina.
-Justė- parašė:
Sveikos, gal kamnors neradus nieko vvt paskyrė tolimesnius genetinius egzomo tyrimus?![]()
Man dare kariotipus, rado neatitikimu, tada eme is vyro krauja, kad suzinokit is ko paveldejo ta trukstama gena.
Leely parašė:
Nesamones sako..jei butu toks pat, tada jei nipt ka ka aptiktu, nebedarytu VVT, o nutraukimui arba patvirtinimui GB arba VVT tik uztvirtina.
Žinau, kad nesąmonė. Man tą patį aiškino ir šeimos gydytoja, kad girdi nueini į kaimo antėja padaro NIPT tyrimą ir gali ramiai sau nešioti. Čia dar vienas įrodymas, kaip reikia domėtis, nepasitikėti viskuo ką sako belekas. Ką pasako gydytojas, dar pasitikrinti paskui turi. Tas nervina.
saule.kildiene parašė:
Dėl Northway negaliu pakomentuoti, bet pati tyrimus dariausi https://www.placenta.lt/ tai labai patiko. Atsakymą gavau tikrai greitai ir komunikacija labai draugišk…
Laba diena.Kokia kaina jums išėjo genetiniai tyrimai?
1987arsa parašė:
Labas vakaras🙂norėjau pasiteirauti ar 38m moteriai priklauso nemokami genetiniai tyrimai? Ar tik mokami?
Siuntimas pas genetiką ir genetikas sprendžia. Paprastai prisca.
ylatyla parašė:
gal todel , kad genetikai gauna procentukus iš visokiu 'placentų", todėl ir kiša tuos niptus. man Beniušienė irgi gąsdino labai dėl persileidimo. Gerai, kad pasiska…
Gal turit šaltinius apie statistiką?
Ir kas darėtės nipt, pasidalinkit kiek kainavo ir prisiminkit ar labai primygtinai siuntė jį darytis
man prieš gimdymą pasakė, jog jis klysta :))
Tūla parašė:
Žinau, kad nesąmonė. Man tą patį aiškino ir šeimos gydytoja, kad girdi nueini į kaimo antėja padaro NIPT tyrimą ir gali ramiai sau nešioti. Čia dar vienas įrodymas,…
Pasidalinkit kur domėjotės su visais, nes kai jau amžius ant ribos nesinori rizikuoti ir susimoki...
Gruodis24 parašė:
Gal turit šaltinius apie statistiką?
Nėra tokios statistikos, nes jos niekas NERENKA (nėra suinteresuoti rinkti?). Ar kam nors po NIPT'O paskambino paklausti, ar NIPT'O rezultatai buvo teisingi? Neteko to dar girdėti. Gauni rezultatus ir daugiau su laboratorija neturi jokio kontakto. O TD yra mažiausiai vienas atvejis su pražiūrėtu mozaikiniu DS (na, dabar prieš NIPT'ą duoda pasirašyti, kad esi informuotas, jog tyrimas netiria mozaikinio, translokacijos ir dar keletos dalykų, kurių jau nepamenu). Dar TD buvo ne vienas atvejis, kai NIPT'AS parodė riziką, kurios nebuvo – su delecijomis, duplikacijomis jis visai pieno riebumą rodo.
Galiausiai, gavus blogą NIPT'ą, niekas nedarys nėštumo nutraukimo be patvirtinimo GB/VVT. Kodėl daromas dar vienas brangus sudėtingas invazinis tyrimas, jei NIPT'o patikimumas prilygsta invaziniams?
15 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
11 testuotojų vertinimai