VytauteR parašė:
Mum lektuvelis ir vysniu kauliuku pagalvele padeda isimtinais atvejais
Lektuvelis ir mums pagelbeja. Reiktu isigyt sita pagalve
VytauteR parašė:
Mum lektuvelis ir vysniu kauliuku pagalvele padeda isimtinais atvejais
Lektuvelis ir mums pagelbeja. Reiktu isigyt sita pagalve
Madam SiSi parašė:
O kokiu tikslu reikia saldyti it sildyti?![]()
Šildymas atpalaiduoja, šaldymas mažina pienuko gamyba šiek tiek, sunormalizuoti padeda pienuko gamyba
ingava parašė:
Šildymas atpalaiduoja, šaldymas mažina pienuko gamyba šiek tiek, sunormalizuoti padeda pienuko gamyba![]()
Aciu, aisku dabar?
Vuks parašė:
Sake viskas gerai ner ka keisti..nezinau,kartais atrodo nebeistversiu ir griebsiuos pientraukio![]()
Jeigu tokios mintys apima, tai nepanašu, kad "viskas gerai". Mačiau, anksčiau rašėt, kad po CP sunku žindyti dėl nugaros ir siūlių, kad ilgai labai žinda vaikas. Kokia dabar situacija? Gal kažką naujo įžvelgsime.
Kaip suprantu, vaikelį kamuoja pilvuko pūtimas ir skausmingas bezdėjimas. Dar kas nors?
Kaip tuštinasi, šlapinasi? Kaip auga svoris?
Ar Jūs pati sutinkate su konsultantės mintimi, kad per greitai teka pienas? Ar jaučiate kažkokius pokyčius žindymo eigoje - pavyzdžiui, jog pradžioje apžioja gerai, o paskui apžiojimas susiaurėja? Ištisai ir žinda visą sesiją, ar būna kažkokie nutrūkimai?
Nuo kada skausmingas žindymas? Nuo kada tinsta areolės? Kaitimo, niežėjimo, veriančio skausmo nejaučiate?
Sveikos merginos. Iš karto pripažįstu, kad mano kaltė - žinių stoka. Dėl darbo nenuėjau į jokius kursus ir neperskaičiau knygos...
Bet visada skaićiau ir domėjausi kiek laiko buvo internete.
Mano situacija tokia: mums dabar prasidėjo antra para, pastebėjau, kad iš vienos krūties priešpienį žindom be problemų, būnam patenkinti ir skaniai miegam. Su kita bėda - pradėjo nebeimti. Pasiėmiau pati bandžiau spaudyti ir masažuoti - niekas nebėga. Kur mano klaida? Galvoju gal kuriuo momentu buvo keli žindymai su ta pačia gal todėl? Bijau kad ir su kita taip nebūtų o tai mano mažulis liks alkanas
atsuaf parašė:
Sveikos merginos. Iš karto pripažįstu, kad mano kaltė - žinių stoka. Dėl darbo nenuėjau į jokius kursus ir neperskaičiau knygos...
Gimdymas gerai praėjo? Kartais dėl gimdymo traumų mažyliams būna nepatogu iš kažkurios pusės žįsti. Mėginkite siūlyti kitokia poza. Bandykit bent lašelį ištrėkšti prieš paduodant, kad susidomėtų. Jei niekaip nepavyks prikalbinti žįsti iš tos pusės, būtų gerai pradėti iš jos nutraukinėti, kad kurtųsi fabrikėlis (šiąnakt dar bandyčiau įsiūlyti, jei nepavyks, tada nuo ryt ryto pradėti stimuliavimus pientraukiu; ranka irgi galima, jei mokat ir turit kantrybės)
Žindykit pagal poreikį, kiek nori ir kada nori. Nedarykit dieną tarpų ilgesnių nei 2 valandos, naktį - nei 3-4 valandos, jei miega - žadinkit. Kuo daugiau oda prie odos kontakto. Ir viskas bus gerai
Taip pat pradžioje galima vienu žindymu siūlyti abi krūtis, kad būtų tolygus stimuliavimas (kiekvienu žindymu keičiant nuo kurios pradedate).
Sveikos merginos, norėčiau sužinoti jūsų nuomonę vienu klausimu. Mano mažiukui mėnuo. Naktį tarp maitinimų, būna, miega 4,5-5 val. Šiandien dieną taip pat išmiegojo 5 val.(jį labai gerai pasivažinėjimai gryname ore veikia). Valgo atsibudęs noriai. Svorio per mėnesį priaugo 1 kg, šlapinasi 6 ir daugiau kartų . Ar nenukentės pieno gamyba? Ar man žadinti leliuką, kad pavalgytų? Pirmomis savaitėmis žadindavau, bet vaikas tada labai nervingas būdavo, parekomendavus gydytojai naktį leidžiu miegoti kiek jis nori, tik kartais tie tarpai labai ilgi atrodo ir krūtys, atrodo, akmeninės tampa.
Pelėda_ parašė:
Sveikos merginos, norėčiau sužinoti jūsų nuomonę vienu klausimu. Mano mažiukui mėnuo. Naktį tarp maitinimų, būna, miega 4,5-5 val. Šiandien dieną taip pat išmiegojo…
Jei žindysite pagal poreikį, gamyba nenukentės. Žadinimas pradžioje reikalingas ne vien dėl gamybos, bet ir todėl, kad vaikučiui būtų nuolat užtikrintas maisto gavimas į smegenis (MP greitai virškinamas!). Kadangi svorio priaugo gerai, tikėtina, jau turėtų pats gebėti reguliuotis. Tad naktį leisčiau miegoti (su stebėjimu, jei keičiasi šlapinimasis ar savijauta budrumo metu, galbūt vis tik dar per anksti). O dieną ne - kad nesumaišytų paros meto ir kad nebūtų per daug streso krūtims (dažnas persipildymas, pabrinkimas gali "ištampyti" latakėlius ir paskui jie ims kištis). Taip pat galbūt jau nebebūtina pilnai pažadinti, kartais užtenka mieguistą priglausti arčiau ir automatiškai paima krūtį. Dėl to neturėtų nervintis.
Boružėlytė parašė:
Jeigu tokios mintys apima, tai nepanašu, kad "viskas gerai". Mačiau, anksčiau rašėt, kad po CP sunku žindyti dėl nugaros ir siūlių, kad ilgai labai žinda vaikas. Ko…
Pakabet ir dabar megstam,bet jau nelaukiu kiek ji nores kabot,bandau anksciau isimt.kartais ir pamirsta,uzsnusta.kartais..
Zindyt nelengva ir dabar del minetu problemu,ypac,kai reikia ilgai issedet.gulint,isitempiu,na nepatogu nors tu ka.
Be pilvo putimo daugiau jokiu bedeliu kaip ir neturime,tustinames 6-8 k i para.del svorio,penktadieni einame svertis,o pasak zindymo konsultantes,vaikas atrodo gerai ir pagal ja maisto jai netruksta.
Del pieno tekmes,net nezinau,buna pradeda begt per sonus,bet tas klaksejimas girdisi nebutinai tada.apziojimas buna susiaureja,buna netgi paplateja,matyt,pieno gausiau patraukia? Bet pastebejau,jos apziojimas labai panasus,ar as ja uzmaunu ant kruties,ar ji pati isiurbia speneli.zindo ji su pailsejimais,pradzioj kokias 5-7 min,paskui pakaboja,vel pavalgo.
Zindymas man nuo pat pradziu skausmingas,tiesa buvo ir blogiau,dabar skausmingiausia pati pradzia,paskui matyt apsipranta,bet vis tiek jauciasi tas zulinimas.aureoles patine kokias dvi savaites,ko gero,nuo dantenu bruzinimo?po zindymo,kazkiek paniezti,pagrauzia,pakaista.
Sveiki,padekit moterys ka daryti...esu visai pasimetusi... mums eina 3 para,nuo pat pradzios sunkiai sekesi krutine duoti tiek man tiek vaikiukui ja nulaikyti,bet vistiek pavykdavo pazindyti,bet patys isiulem zinduka pries uzmiegant ,kad aprimtu,o dabar nuo vakar vakaro visiskai neima krutines,ikisu speneli atrodo viskas burnytej liuks o traukt netraukia ,o tik rekia...labai bijau ,kad nebadautu..nzn nei kaip isiulyti verkia klykia bet neima..jau ir taip sunku mum poza atrast valgymo nes nelabaimingai didele krutine turiu..gal misinuko bandyt duoti ?
6 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai