2021.03.04 14:33 (prieš 5 m.)
liepa1 parašė:
Pas mus miego tema neišsemema tema. Manau mamytės, kurių vaikučiai gerai miega niekada to nesupras...Mūsų aktyvistas iki šiol dar nėra pilnai išmiegojęs visos nakti…
As daznai galvoju, kad mes visos labai skirtingai vertinam ta pacia situacija. Pas mus daznai buna net ne karta per nakti, kad mazoji suverkia, tai as grieztai pasakau gult ir tiek, sitas naktis priskiriu prie pilnai ismiegotu, nes net pati neissibudinu iki galo ( buna net isiverkia, bet jei greit praeina, man viskas ok) .
O kas del saugumo vel neissemiama tema, nes visos skirtingai taip suprantam. As del kiekvienos uzgaidos ar siaip nenuotaikos tikrai nelekiu pas vaika, nes manau, kad vaikai turi ir suprast, kad gyvenime nebus taip, kaip vaikas nori. Gal kazkam as esu baisi mama, kuri per mazai galvoja apie vaiko emocijas, bet kol kas nesu gavus jokiu nusiskundimu is darzelio ( Norvegijoj tikrai ziuri i vaiko emocijas darzely) . Mano vaikai anksti pradejo vieni ilgai zaisti, nes as su jais nezaidziu, neuzsiimam jokiais darbeliais, duodu ganetinai daug laisves, jei nuo to nenukenciai namai. Gal kazkam atrodo, kad as per mazai mokau vaikus, bet mano nemokytas sunus moka geriausiai darzely raides. Auklyte net stebejos is kur jis ismoko, o ismoko jis klausdamas ir domedamas pats. Mes labai daug bendraujam, jei vaikas ateina su klausimu, visas demesys buna skirtas jam. Nesakau kad kitos blogai augina vaikus. Galvoju, kad kiekviena mes renkames kas priimtiniausia mums ir visi auklejimai be smurto yra teisingi. Bet jei man nesinori vaiko mokinti, tai as nesitikiu jis tai mokes. Jei as reaguoju i visus suverkimus, tai nesitikiu, kad vaikas nereikalaus demesio. Jei as visa laika zaidziu su vaiku, tai nesitikiu, kad jis ismoks zaist vienas. Nenoriu nieko izeist, iskaudint, as tik noriu pasakyt, kad kartais mes mamos is vaiku tikimes daugiau nei reiktu. Reiktu ziuret i viska paprasciau