teisingai išdėstytos monikos mintys,tikrai pritariu kad motinystėje svarbu neperspausti del saves pacios. Aš su neramia pirmagime ir tobulai svajotą motinyste, lankytais kursais,vebinarais,knygų krūvom tiek buvau prispangusi kaip viskas turi atrodyti, o turint neramų vaiką visos tos idealogijos buvo kaip šuniui penkta koja. Beproto didelis savęs alinimas ir prievartavimas. Tada tikrai nieko negalėjau,nenorėjau ir ta motinystė buvo labaisunki, įpatingai morališkai pirmaisiais metais kol dukra buvo turbo nerami.
su antra esu daug paprastesnė, į daug ką žiūriu papraščiau ir stengiuosi neeikvoti savo nervinių lastelių nereikšmingiems dalykams o bet tačiau. kas liečia rūkymą ir vartojimą( ne jūsų monika atveju, iš išsireiškimu jau supratau kad racionaliai įsivertinate) aš labai suprantu kodėl šita tema yra tabu. ir valio kad taip yra. Visa gyvenimą dirbu su žmonėmis, ir galiu pasakyti kad pasidariau išvadą kas vienam aišku kaip diena,kitam nebūtinai. mačiau ir gimdymo namuose mamą iš pažiūros labai šiuolaikišką ir prisižiūrinčia su pilvu ir cigarete. Man tai nesuprantama. Tai lygiai taip pat nesuprantama ir mamos su cigarete ir mažais vaikais šalia.. gerai kai žmogus supranta situaciją, tarkim vėliau bėga dantų valyti ir į dušą,bet suprantat pačios kad žmogiška prigimtis įprasti ir pnš,labiau tikėtina kad begs ta mama pirmus 5 kartus o poto kas antrą ir poto tik rankas nusiplaus. Su alkoholiu tikiu dažnai būna panašiai. Todėl lai šios temos geriau būna tabu o kas pakankamai brandūs jiems nereikia viešo pritarimo ar palinkėjimo ir taip suprantama kas ,kiek ir kaip galima be viešo ar ne viešo atsiklausimo.
man asmeniškai kai girdžiu kad žmogus samprotaujantis, atrodo normaliai va tokie išsireiškimai apie tarpus, promiles, kad nuo vienos taurės nieko nebus ir pnš, bet kai girdžiu tupai " visko galima,mes irgi žmonės, juk tik savaitgalis ir nuo taurės nieko nebus, aj duosiu iš buteliuko irnieko neatsitiks" tai man jau skamba kardinaliai kitaip ir nebeskamba adekvačiai. Tai tam antram pasakyčiau kad tu geriau jau vark su ta motinystė nes galvoj per tuščia kad įsivertinti ir kiekį ir požiūrį į atsakingą motinystę. reziume: svarbu nepamiršti savęs bet per daug ir atsipalaiduoti negalima. pirmaisiais metais nebus kaip buvo ankščiau, o gal ir išvis nebebus kaip ankščiau, todėl reikia ne bandyti senus įpročius prisijaukint nes juk gera irb faina o geriau kaip tik per naujo persvaratyti ir susigalvoti naujų. arba tiesiog viską labai racionaliai sverti už ir prieš
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai
- Straipsniai apie vaikus