pink77 parašė:
jam amputuota galine koja, bet jis prisitaikes gyventi ir kas nezino, kad ner sunku ir pastebeti, nes laksto kaip pasiutes po namuskai issiduoda sunku ji suvald…
Nu tai va, reiškias ne bėda jam tas trikojiškumas
pink77 parašė:
jam amputuota galine koja, bet jis prisitaikes gyventi ir kas nezino, kad ner sunku ir pastebeti, nes laksto kaip pasiutes po namuskai issiduoda sunku ji suvald…
Nu tai va, reiškias ne bėda jam tas trikojiškumas
UršuBuršu parašė:
Superiniai gražuoliaiO kaip sekasi namų ieškoti? Nes aš tai jau neviltyje... Prieš mėnesį priglaudėm suaugusią sterilizuotą katę ir niekas ja nesidomi, absoli…
labai sunku suaugusiem katukam namus rast... suniukam - dar dar. bet katukam labai sunku... lyg suauge katinai butu negrazus ar dar kokie... jie kaip tik labai protingi ir buna ziauriai dekingi, kad juos pasiemei. kas yra priglaudes katinuka, tas zino.
as pamenu, kai vaziavau i prieglauda pasiimt savo katino, jam tada buvo mazdaug metai. nors atrode jis didesnis - jis tokio sudejimo, stambus kaulai labai, o ir siaip linkes kaupt riebaliukus
ir mane nuvede i kaciu kambari prieglaudoj, kuriame tuo metu buvo pietu miego laikas - visi kaip darzely sugule miegojo
ir staiga ziuriu tokia smulki katyte, nors matesi, kad jau suaugusi, man i kojas kad trinas, kad kibina letena... ta savanore mergina sako 'ziauriai keista, nes ji siaip labai pikta, labai nenoriai tiek su kitais katinukais, tiek su zmonem bendrauja'... ir taip man sirdi suspaude. vaziavau paskiau su savo katuku ir verkiau, kad tos katytes nepaemiau. bet isties pabijojau, o ir prieglaudos darbuotojai sake, kad neimt, jei laukiates vaikucio, nes neaisku, kaip ji sureaguotu. o as giliai sirdy vistiek zinau, kad ji butu man labai gera ir istikima. tik neaisku, kaip elgtusi su vaiku.
persimonas parašė:
labai sunku suaugusiem katukam namus rast... suniukam - dar dar. bet katukam labai sunku... lyg suauge katinai butu negrazus ar dar kokie... jie kaip tik labai prot…
Aš irgi laukiuosi ir priglaudžiau iš tikro suaugusią katę be didesnės baimės... Tualeto dėžutę vyras valo, o prieš valgį taip ar taip visada rankas plaunu... Charakteriu ši katė visiškai neagresyvi, todėl irgi baimės nebuvo, kad puls ir pan.
Vakar nusišypsojo laimė, jau buvau beprarandanti viltį, kad kas nors jos norės, bet paskambino viena moteris ir mano prieglaudinukė nuostabioji iškeliaus gyventi į puikių sąlygų aplinką :>
UršuBuršu parašė:
Aš irgi laukiuosi ir priglaudžiau iš tikro suaugusią katę be didesnės baimės... Tualeto dėžutę vyras valo, o prieš valgį taip ar taip visada rankas plaunu... Charak…
o kaip fainai
o tu pati dareisi toksiplazmozes tyrima? gal katei darei?
pink77 parašė:
o kaip fainaio tu pati dareisi toksiplazmozes tyrima? gal katei darei?
![]()
Man darė pirmame trimestre poliklinikoje tyrimą, sakė, kad neigiamas. Tik aš nesuprantu ar čia neigiamas, kad dabar nesergu aš ta toksoplazmoze ar, kad aš visai neprasirgus ja...
Nes su katėm tai aš visą gyvenimą esu, sakau jau gal ir prasirgusi turėčiau būti
Katei tyrimo nedariau ;)
UršuBuršu parašė:
Man darė pirmame trimestre poliklinikoje tyrimą, sakė, kad neigiamas. Tik aš nesuprantu ar čia neigiamas, kad dabar nesergu aš ta toksoplazmoze ar, kad aš visai nep…
va va ir man idomu kaip kas, as irgi visa gyvenima tarp kaciu kita men einu pasidaryti to tyrimo ir labai idomu ar jau turiu imuniteta, nes kiek zinau jei turi imuniteta nebebutina labai saugotis, nes pakartotinai neuzsikreciama.
nors musu savanore viena irgi tarp kaciu visada tik dar didesniais mastais ir kai laukesi abu nestumus rode, kad ji nesirgus dar toksiplazmoze.
pink77 parašė:
va va ir man idomu kaip kas, as irgi visa gyvenima tarp kaciu kita men einu pasidaryti to tyrimo ir labai idomu ar jau turiu imuniteta, nes kiek zinau jei turi imun…
Iš tikro toksoplazmoze užsikrėsti nuo kačių yra toks mažas procentas, kad jeigu ir susergi, tai dar klaustukas ar tikrai nuo kačių, nes paprastai ja susergama nuo blogai termiškai apdorotos mėsos, žuvies, daržovių ar vaisių neplautų ir pan... Čia tik labai gajus stereotipas, kad tik katės platina toksoplazmą ir tik jos kaltos, kad susergama... Valyti tą patį kraiką ir nėščioji gali, tik geriau su pirštinėm, visada nuplauti mentelę po valymo ir išsiplauti gerai rankas
Aš ir pati kartais dabar pavalau kai vyras pamiršta, dar su kitu tyrimu vėl pasikartosiu testą ar tikrai neigiama, bet kaip sakiau aš nesupratau iš to atsakymo ar čia neigiama, kad dabar nėra, ar neigiama, kad visai niekad gyvenime nesu ja sirgusi
Sveikos, noriu prisijungti prie diskusijos. jeigu toksoplazmoze labiau susergama nuo blogai termiškai apdorotos mėsos, žuvies, daržovių ar vaisių neplautų ir pan., tai jeigu katę šeri vien tik jai skirtu sausu ir šlapiu maisteliu gal rizika mažesnė?Nes maniškė, kad siūlai nei mėsos, nei žuvies nevalgo, nuo mažens įpratusi savo maistą, beto niekur neiseina, gryna kambarinė, tik į balkoną. Laukiuosi, bet valau pati su pirstinemis, nes vyro nepriprašau, sakė niekad gyvenime, jį iškart pykina.
nors nieko ten baisaus kai dar silikonins kraikas.
jjolanta9 parašė:
Sveikos, noriu prisijungti prie diskusijos. jeigu toksoplazmoze labiau susergama nuo blogai termiškai apdorotos mėsos, žuvies, daržovių ar vaisių neplautų ir pan., …
taip rizika sumazeja jei kate nesimaitina zalia mesa ir zuvim
UršuBuršu parašė:
Iš tikro toksoplazmoze užsikrėsti nuo kačių yra toks mažas procentas, kad jeigu ir susergi, tai dar klaustukas ar tikrai nuo kačių, nes paprastai ja susergama nuo b…
as tai visada naudoju pirstines ir dezinfekantu nupurskiu mentele po kiekvieno valymo, bet manau kazkaip jei tikrai jau turi ta toksiplazmozes bakterija juk ir kojytem islipus is kraiko ja gali atnesti
o siaip jo labai visi bijo kaciu ir jas laiko nesiotojom, nors aplink mus dar daugiau tu ligu...
10 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
14 testuotojų vertinimai