2020.01.29 10:27 (prieš 5 m.)
Sveikos,
Rašau dviem tikslais: noriu įspėti nenuleisti rankų ir gilintis, kodėl prolaktinas aukštesnis ir turiu klausimą, galbūt kažkas bus turėjęs panašią situaciją.
Prieš 4 mėnesius man išoperavo hipofizės naviką, prolaktinomą. Tai reiškia, kad hipofizė (liaukia prie smenegų atsakinga už hormonų veiklą) gamino per daug prolaktino. Tai prolaktinas man jau buvo padidėjęs bent kelis metus tai tikrai. Bet ne tiek daug, kiek dažniausiai būna prie šios diagnozės. Rugsėjo mėnesį auglys pradėjo spausti akies nervus ir vis prastėjo regėjimas, taip sužinojau, kad turiu makroadenomą (auglys apie 3 cm dydžio). Tai žodžiu, noriu pasakyti, kad jei turi aukštą prolaktiną, tai ne tik gerkite vaistus, bet ir prašykite endokrinologo, kad duotų siuntimą pasidaryti MRT. Kartais būna, kad prolaktinas be priežasties padidėja, o kartais tam būna indikacija...
Antras klausimas: po operacijos praėjus mėnesiui, aš pastojau. Dabar esu 13 sav. nėščia. Galbūt kažkam buvo panaši situacija. Ar galėjote gimdyti pati? Man neurochirurgas sako konsultuotis su ginekologu, o ginekologas su neurochirurgu... Ir nebežinau, kaip yra iš tikrųjų.