Mačiau apie PKS kalbejot, tai kartais taip būna, kad kiaušides policistines - PK(kuris gyvent netrugdo visiškai), bet nera PKS - tikrasis PKS tik su androgenų pertekliumi ir jis nustatomas tiriant LAI indeksą iš SHBG ir testosterono, čia jau gydytojas turi paskirti endokrinologas arba ginekologas ir juos įvertinti.
Turiu šitą ' gėrį' šiaip stengiuosi jo neakcentuoti pati sau, bet atsiremiu į tikrovę. Anksčiau prieš gimdymą buvo daug negražių spuogų žandikaulio srityje, jie net skaudedavo, karts nuo karto pūlingus spuogus patepdavau salicilio spiritu ir tiek, apgydavo kiek. Po gimdymo praejo spuogai visiškai.
Bet atsirado kita problema kad man pradejo želti barzda... gerai, kad esu šviesaus gymio ir jie balti, bet vakar aš pati prie veidrodžio net iš toli juos pamačiau... kas belieka, šalinsiu lazeriu, pasidomesiu galbūt tai įmanoma.
Kas dar iš simptomų, tai prieš gimdyma beveik nesulaukdavau menesinių be vaistų, dabar po gimdymo sulaukiu, tik aišku ciklas į ilgesnę pusę, ir jos pasidarė žymiai gausesnės ir skausmingesnės, bet užtat dabar nera to tokio letinio pilvo maudimo ištisą laiką.
Tai bent jau man persitvarkė po gimdymo kažkiek tie simptomai su PKS.
Turiu viršsvorį, nors ir pavyko numesti 20kg nuo 100kg, bet neturiu valios jau numesti daugiau, nes labai sunkiai krenta dėl šio sindromo, kiek domejausi tai kitos nei kilogramo negali numesti, arba numeta kelis ir vel gryžta. Man tai pasiseke kažkiek, man krenta, bet tiesiog del emocinių priežaščių ir kovos su svoriu nuo 11m. Jau nusibodo, tai palieku kaip yra, tuo labiau kad net vaisingumo gydytoja nieko nesake del svorio.
Tas PKS sindromas tai neišgydomas dalykas, kaip ir bet kuris kitas sindromas, su juo reikia susitaikyti, kad taip yra.
❤️Padeda myo inositolis, nakvišų aliejus, ramus gyvenimo būdas, lengvas sportas, mėtų - melisų- šaltmėtės arbata. Labiausiai tinka lowcarb mityba. Bendrai sveikatai aišku vitaminas D jei yra trūkumas, žuvų taukai. Planuojant neštumą folis iš ecosh - natūralus folatas geriausia. Kaip supratau, kad jo perdozuoti neįmanoma, kad viskas kas nereikalinga pasišalina ❤️
Ginekologai megsta gydyt su kontraceptinem, aš gyvenime jų nevartojau ir nevartosiu.
Pagrindinė problema yra hormonų disbalansas, kuris trigdo folikulų augimą. Arba folis nesprogsta. Bet pastoti natūraliai tikrai galimybė išlieka vistiek - stebuklų būna.
Kiek pastebėjau, kad natūraliuose cikluose, kaip ir šiam, kai 13CD folis buvo 13mm, o 17CD gydytoja jau to folio nebematė, tai arba folis per mažas būdamas ovuliavo, arba sunyko galimai(nors atsakymo į šį klausimą tai nerandu, būna taip kažin ar ne)
Kai dariausi pirmą ov stimuliacija po gimdymo, jau 14CD folis buvo 18 mm, po dvieju dienu buvo ovitrele paskirtas, taigi tikrai buvo šansas pastoti, bet.
Dabar antra ov stimuliacija nusimato tik nuo lapkričio, nes nuejus pas kitą vaisingumo spec. Pasirodo kad reikia gydyt ureaplazma parvum. Tai jei šitam cikle pavyks(kas realiai būtų stebuklas) tai bus valioo, šiandien 21CD, 5dpo.
O nuo 1 CD pradesim su vyru antibiotikus gerti ir sake pakartoti tyrimą butent ta parvum bakterija, po 2 sav. Nuo paskutines tabletes - tikiuosi išnyks.
Taigi manau, kad ovuliacijos stimuliacija yra didelė viltis su PKS, IUI dar didesnė...
Planuoju dar 2-3 ovuliacijos stimuliacijas kaip gydytoja siūlys, ir paskui 2 IUI - šiaip jau dabar norečiau darytis IVF, bet kompensacija man nepriklauso, priklausys kaip suprantu nuo balandžio pabaigos- lygiai metai po gimdymo - taigi iki tol viską išbandysiu, o kas belieka. Ramiai rankas sudejus laukti, tiesiog palikti viską savieigai, nesisaugant neštumo irgi negaliu, kaip iki 1 neštumo - 5 metus, bet mokslai buvo svarbiau...
Svarbiausia eiti, eiti net jei rodos nera jegų, mažais žingsneliais. Džiaugiuosi kad yra fb grupes, PKS sesių grupe fb, TD galima kažką vis naujo atrasti, kai kuriuos atsakymus...
Kad galima pasiguosti ir rasti motyvacijos, gauti spyrį, kai to reikia. Nes bent jau aš tai su aplinkiniais apie tai nekalbu, nes jie to visko nesupranta.