2023.10.22 22:26 (prieš 2 m.)
Mes prieš pora savaičių pas šeimos buvom, tai klausė kiek žodžiu moka pasakyt. Sakė tokiam amžiui 3-4 žodžiai yra gerai, bet pabrėžė, kad svarbiau kai vaikas supranta ką jam sakom, ko jo prašom ir ar atsiliepia į vardą.
Maniškė au, ate, mama, aa pupa, gert, katės ir mano sesers vardą moka pasakyt, į išmania kolonėle vardu kreipiasi 😀 kai kažko nori, veda už rankos ir mykia į tą puse. Ką prašom padaryt, atnešt matau, kad supranta, bet tikrai ne visada daro, čia jau priklauso nuo nuotaikos ir nuo to, kokiu metu prašai, jei kažkuom susidomėjusi, giliai dzin jai tavo prašymai 😀 Pas mus dvikalbė šeima. Pusseserės mergytė pora savaičių vyresnė, tai jau labai labai suprantamai kalba, net man, nors aš ją retai matau. Sakė labai pradėjo daug kalbėti, kai rugsėjį į darželį paleido. O man taip keista, iškart toks atrodo didelis vaikas kai taip aiškiai kalba 🥺
Mūsiškė šiaip labai daug savo kalba šnekasi, barasi. Apskritai labai daug emociju dabar pas vaiką, pyktis toks išreikštas, su trypčiojimu, cypimu, rėkimu. Jau kai kažko įsikimba, labai sunku perkalbėti, kad veiksim kažką kito ir t.t.
Piešimas gaila nedomina, bet kaip sudomo lipdukai, kažkokį žurnaliuką močiutė buvo atnešus, tai rodė kokį lipduką padėt nukrapštyt ir klijavo ant kito lapuko. Ir labai domina dabar viskas kas ant ratų, mašiniukai, priekaba tokia nupirkau, tai krauna ten savo žaislus, kate vežioja, labai susidomėjusi.
Ir protestas prieš valgymo kedute, seilinuką prasidėjo, kaip skerdžiama rėkia kai ten sodinam, sutinka valgyt tik pas mus ant kelių. Tikiuosi praeis, nes po valgymo ne tik vaikas murzinas bet ir mes su vyru 😁