2024.03.27 08:45 (prieš 2 m.)
Oooo parašė:
Aš su pirmu maitinau iki 1 metų plius dvi savaitės jau atpartinimo. Tariausi su gydytoja, sakė, kad jau niekuo keisti nereikia. Taip ir dariau. Nakties metu nesikėl…
Na, taip. Maniškiai irgi valgūs vaikai buvo, normaliai valgė įprastą maistą, tai ir man, matyt, atrodė, kad jau niekuo keist nereikia. Nes iš tikro jau į pabaigą žindymų, kuo arčiau link metų, tie žindymų skaičius retėja, tai natūraliai tas poreikis mažėja ir vaikui. Žinoma, kiekvienas vaikas kitoks. Mano tokia patirtis. Kažkaip maniškiai išvis buvo tokie labai patogūs žindymo klausimu - visad pagal grafiką nuo mažiukų ir neprašydavo ,,nelaiku", jokio palaidinių tampymo ir ieškojimo kur nors lauke, svečiuose ar pan. Jei mama duoda, geria su džiaugsmu, jei ne, neprašo. Tai aš realiai turbūt ir anksčiau galėjau nutraukti žindymą, bet man pačiai gal emociškai sunku, tai ir šįkart tikrai iki metų l, manau, žindysiu.
Gimle parašė:
Kadangi mano sūnus mėgsta pienelį, tai perku Hipp mišinį, skirtą vaikams nuo 2 m. - geria vietoj karvės pieno, tas mišinys yra kaip maisto papildas. Mums tai yra ge…
Tai žinoma. Bet gal dar priklauso ir kiek to pieno išgeria. Nes, pvz., mano galva, pienas yra maistas (ne gėrimas), tad jei pavalgo valgymą normalų, tada pieno net nesiūlydavau. Bet dabar mano bernai visai nemažai pieno išgeria, vėliau pradėjo vis tiek patys gert (labiau del to, sakyčiau, kad nočiutės ėmė siūlyti, kai jau palikdavau juos tenai). Kita vertus, pieno produktus tai mes vartojam tikrai (varškė, sūris...)