KotrynaRenata parašė:
Vezime manoji tai miega. Bet jei baisus oras, liekam namuos visa diena... nu tai niekaip nepaguldysi jos niekur, nusiteik kad visa diena bus ant ranku su zyzimais. …
vezime namie migdykit ;]
KotrynaRenata parašė:
Vezime manoji tai miega. Bet jei baisus oras, liekam namuos visa diena... nu tai niekaip nepaguldysi jos niekur, nusiteik kad visa diena bus ant ranku su zyzimais. …
vezime namie migdykit ;]
Karoole parašė:
vezime namie migdykit ;]
Tikrai geras patarimas Maniškis kažkodėl nusprendė dieną lovytėje nebemiegoti, bet lizdelyje puikiai pats užsimigdo, taip pat esu paguldžiusi ir į vežimo lopšį, kuriame puikiai pamiegojo
KotrynaRenata parašė:
Nebandziau... bet esme, ar cia OK, kad vaiko neimanoma paguldyti niekur? Nei paciai pavalgyti yra kada, dar vyresnis sunus namie..visada tik ant ranku, arba ant pap…
Normalu. Yra galimybių langas, kada vaiką galima perkelti, paprastai 10-15 min nuo užmigimo, kai visiškai atsipalaiduoja ir nebereaguoja į padėties keitimą, nes mažiukai turi trumpą gilaus miego fazę, visose kitose lengvai prabunda. 🤷🏼♀️
KotrynaRenata parašė:
Sveikos, paskutines 2 -3 savaites vargstam su dienos miegu. Uzmiega siubuojama arba ant krutines. Ir miega taip ant ranku, paguldau i lovyte, 5 min ir gyva.. sitaip…
Pas mane lygiai taip pat. Paguldyta išmiega iki 3 min Aš įsigyjau vaikjuostę. Labai pasiteisino. Prisirišu ir tada ji prie manęs miega iki 3 val. Aš tuo tarpu ir valgyti pasidarau ir buity apsieinu ką reikia.
O šiaip labai nesuku galvos, jei ji nori būti ant rankų, tai ir nešioju. Bet taip, tenka paguldyti ir pavalgyti ar į WC nueiti, klausantis nuolatinio rėkimo...
KotrynaRenata parašė:
Normalu, kad vargina. Gali mylėti ir mėgautis belekaip tuo kūdikiu, bet 24/7 žindymas ir nešiojimas vis tiek išvargina. Galu gale, mūsų psichikai ir reikia persikrauti. Todėl aš labai laukiu grįžtančio vyro. Jam įduodu, o pati ar nusimaudau, ar vakarienę gaminu, ar tiesiog sėdu ir kokia nors atpalaiduojančia veikla užsiimu. Bet valanda be kūdikio, tikrai padeda šiek tiek atsigauti.
O tuo metu vyras jau max kiek gali bando su kūdikiu į akis nelįsti.
Pas mane sian tokia diena kad tik ant ranku nori. Jau lyg ir turejom ta augimo suoli negali gi vel jis buti. Nieko nebesuprantu. Viskas jam blogai tik va stacias ant ranku ir veidu I pasauli tada laimingas kaip slyva. Sian net lauke ilgai nemiegojo gal koki pusvalandi o taip buna iki 3val ismiega...jau sianakt tai kartu su juo lusiu vakare 🤭
Sveikos pas mus tokia pati situacija zyzia verkia 😁 siandien visai beveik nemiegojo . Das va gultuki gal dar dar bet ir tai manes nemato inksia. Vakarais sunkiau, jei su vyru buna ir saukiasi atrodo manes. Nors pries kelias dienas viskas kitaip buvo galejo but kaip sakoma bet kas. Dabar vargiai tetis tinka. Nakti ir spiriojosi sunkiai miegojo inkse. Laime to rekimo ner toks inkstimas zyzimas. Jau kai valgyt nori tai parekia.. ir dabar jei uzmiega vyresnele parekauja ar ka tai is karto nubunda. Kai pries pora dienu tankas galejo vaziuot butu neprikelia😁 manau visom panasi situacija laikas toks turbut mazyciams mamu reik silumos demesio ir meiles. Dar musu tai jei pas teti tai raukosi spardosi. Maniskis stengiasi kiek galedamas pabut padet. Sako netinku as jam😁 dabar va vezime uzmiges idomu kiek miegos😁 pries miega nusimaudom lyg aprimsta atsipalaiduoja vis daugiau sypsosi. Bet vistiek randa kas netinka kad pazyst😁😁
Kaip jums pavyksta dienà migdyti vaiką?
Mano miega naktí 6-7 Val be pertraukos, prieš ilgąjį miegą kokį pusvalandį pasnaudžia, bet kuo toliau, tuo blogiau su dienos miegu. Per parą išmiega 10-12 val., kas tikrai per mažai 10 sav. kūdikiui 😓
Ant papo užmiega tik sutemus, bet ir tai, jei ištraukiu išsibudina, tai nei valgo normaliai, nei miega.
Supimas nebepadės. Nešioti jau per sunki.
Vaikjuostėje būti nekenčia, muistosi, draskosi. Vežime miega, bet dieną valandą išmiega kol būnam lauke ir tada vėl prabunda.
Ir tai tos likusios valandos tai iš miegelių po 10-45 min. Lovytėje verkia, muistosi, net ant rankų verkia ir muistosi vos pradeda merktis akytės, išsibudina visa. Giminaičiai sako, kad ai nieko tokio, visi vaikai blogai miega. Gydytojai irgi nekelia įtarimų, bet kiek su gydytojais susidūriau, jie absoliučiai nieko neišmano apie miego fiziologiją, tiek suaugusių, jei nekalbant apie vaikus. Suaugusiems siūlo visokius priklausomybes sukeliančius vaistus, o į vaikus tik numoja ranka. Bet tikrai nefiziologiška ir nesveika taip priešintis miegui.
Nes su laiku tik blogėja situacija, ir nežinau, ar čia kažkas su tuo kaip migdau blogai, ar vidinės problemos jai trukdo (pvz pilvukas?)
Ir nežinau kaip sužinoti.
Gab2824 parašė:
Ar gerai suprantu, kad mums dabar kai gime pirmagimis aš esu VPA tai vyras gali nemokėt PSD jei pateiks prašymą Sodroje? O darbdavį reikia informuot ar ne?
Bet nežinau ar žinot bet tada turesit mokėti jus, nes tik vienam iš tėvų priskiria vaikus.