Quaesitoria parašė:
Kaip jums pavyksta dienà migdyti vaiką?
Mano miega naktí 6-7 Val be pertraukos, prieš ilgąjį miegą kokį pusvalandį pasnaud…
Gal nuskambėsiu grubiai, bet tokios miego rutinos, kaip jūsų, garantuoju pavydėtų ne viena mama.
Vaikas išmiega 6-7 val. neprabudęs, man apie tokią naktį tik pasvajoti. Per tokį laikotarpį mano vaikas atsikelia 3-5 kartus mažiausiai. O būna bunda ir kas valandą, ir net kas pusvalandį. Buvę, jog prasupam vaiką iki 2-3-4 ryto, o jis pamiega max 2-3 valandas ir labas rytas.
Nebeskaitykit, kur rašo, jog vaikai turi išmiegoti apie 16-18 valandų. Retas, kuris išmiega tiek. Uždaroje lapkričio grupėje neturime nei vieno vaiko, kuris tiek išmiega. Ir niekada tiek nemiegojo.
Jeigu paguos, kadangi viską seku programėlėje, daugiausia kiek mano vaikas išmiegojo per parą nuo gimimo yra 14 valandų (kai buvo 2 savaitės). O esame surinkę per parą ne kartą tik 7-9 valandas, kai tuo tarpu jūsiškis vienu metu išmiega 6-7 valandas
Patikėkit, pasikūkčiodama žliumbdavau, nes buvo daug naktų iš eilės, kur pamiegodavau tik keletą valandų. Šiuo metu renkame kaip jūs, 10-12 valandų, bet primenu, jog naktį keliasi dažnai.
Kaip man pasakė vaiko šeimos daktarė - Jūsų vaikas normalus. Neieškokit jam ligų ir priežasčių, nes įsivarysit depresiją. Vaikai dabar gimsta daug stipresni, todėl ir būdravimo laikas daug didesnis. Nebetalpinkit savęs į standartus ir nesilyginkit su mamom, kurių vaikai išmiega labai daug. Dažniausiai pas jas būna savos problemos - reikia žadinti, nes mažas svorio prieaugis ir kt.