rugiagele-as parašė:
O po kiek laiko pagimdžius kartojot GTT?
nu va neatsimenu, lyg po 3 mėnesių. Bet prieš 10 metų tas buvo, nebežinau.
Dažniausiai gestaciniu diabetu moterys suserga 24–28 nėštumo savaitę, tačiau naujų diabeto atvejų gali būti fiksuojama ir bet kuriuo kitu metu. Skaityti
visą straipsnįrugiagele-as parašė:
O po kiek laiko pagimdžius kartojot GTT?
Zhiuli parašė:
Mano draugė medikė tai sakė kartojo, kai maitint nustojo, kai hormonai stojo į vietas..
rugiagele-as parašė:
Mano draugė medikė tai sakė kartojo, kai maitint nustojo, kai hormonai stojo į vietas..
tai kartojau ir tada. Pradžioj kas metai dariausi, man rodos tris kartus
rugiagele-as parašė:
Na tada po metu 🤣😂 rekomenduojama pakartoti po 6-10savaiciu ir net nebutina GTT o pakanka pradziai paprastu krauju😉
Maamyy parašė:
Patarkit ka valgyti per GD, jau protas neisnesa 😭🤦♀️🤷♀️ taip norisi normalaus maisto 😭 ka jus valgote, pasidalinkit idejomis 🤗
O kas yra normalus maistas?
Realiai as ne tiek daug produktu ismeciau, kai kuriuos tik pakeiciau kitais. Labiau kiekius sumazinau.
Vakar pvz lazanija valgiau, nes jei jos neperiavalgau, viskas man su cukrum buna ok. Ryzius pakeiciau i pilnagrudzius. Bet ir siaip as ju nelabai valgiau. Bulves dedu i tik i sriuba, tai pamirkau supjausciusi, kad krakmolo maziau butu.
Na ir padazu maziau. Ir reciau. Salotas su aliejum darau, nebent kartais morku cesnaku tik su majonezu.
Sveikos, as su tom pačiom bėdom kaip ir jus... Siandien dariausi bendra kraujo tyrima, slapimo ir GTT. Rezultatai pries gliukoze rodo 3.8 (kaip ir mazokai), bet isgerus gliukoze po 2 val jau sokteli iki 10.5🤦♀️ slapime taip pat randasi ketonu 7.5! Rodikliai mane labai gazdina, ryt einu pas savo gyd, sake sius i klinikas... Bet o ko ten galiu tiketis? Kazin ar tik pakonsultuos, ar gali guldyti stebejimui? Man ir su pirmaja panasiai buvo, jei gerai pamenu pralaike savaite, bet per ta laika laikantis dietos, nebuvo jokiu nukrypimu
... Bet tas buvo pries 6metus... Gal dabar jau kitokia tvarka? Gal tik pakonsultuoja endokrinologas ir isleidzia paciai stebetis cukru su aparatu? Gal kas gali biski apraminti mane? 😃 Nes kazkaip labai pergyvenu😔
Rebutia parašė:
O kas yra normalus maistas?![]()
Realiai as ne tiek daug produktu ismeciau, kai kuriuos tik pakeiciau kitais. Labia…
Norisi ir saldaus, ir kepsnio skanaus su bulvem, dar kazko skanaus, taip noriu keptos duonos su suriu 😂😂😭😭 labai tikejaus priaugt svorio per nestuma, o va dar ir dietos turiu laikytis 🥺
Maamyy parašė:
Norisi ir saldaus, ir kepsnio skanaus su bulvem, dar kazko skanaus, taip noriu keptos duonos su suriu 😂😂😭😭 labai tikejaus priaugt svorio per nestuma, o va dar ir di…
saldus - bandykit agavu sirupa,jei kepat blynus,tai pilnagrudziai,kokosu,migdolu miltai
kepsnys ir su pilno grudo ryziais skanus gali buti o ir bulves pabandykit gal nekels jum truputis ju
Maamyy parašė:
Norisi ir saldaus, ir kepsnio skanaus su bulvem, dar kazko skanaus, taip noriu keptos duonos su suriu 😂😂😭😭 labai tikejaus priaugt svorio per nestuma, o va dar ir di…
✅ Daržovės, mėsa, kruopos žemo GI, pieno produktai, vaisiai, duona minimaliai, pagrindinis maistas.
⛔ Kvietiniai kepiniai saldūs ir nesaldūs, aukšto GI kruopos, bulvės, cukrus keptas maistas irgi veikia į didesnę pusę, jokių padažų kur krakmolo gali būti, yoač pirktinių visokių...
Nu vat taip aš kažkaip maitinuos.
4 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai