Liepa90 parašė:
Ačiū labai už pasidalintas patirtis! Tai padeda bent susidaryti vaizdą kas kaip. 🙂
Labai gerai yra turėti gimdymo planą
Eivenių g. 2, KaunasLiepa90 parašė:
Ačiū labai už pasidalintas patirtis! Tai padeda bent susidaryti vaizdą kas kaip. 🙂
Labai gerai yra turėti gimdymo planą
Liepa90 parašė:
Sveikos būsimos ir esamos mamytės 😊 ar galite papasakoti savo patirtį būtent su KK gydytojais gimdymo metu- ar buvote susitarę su jais iš anksto, kad dalyvautų gimd…
Bandžiau tartis su keletu gydytojų, bet nepavyko. Tiesiog dabar jau taip nevyksta. Gimdymas buvo labai komplikuotas, bet tikrai esu patenkinta 100%. Mano atveju, kadangi nėštumo situacija buvo išskirtinė, gimdymo metu ateidavo gydytojos. Man labai pasisekė, nes dieną budėjo Machtejevienė, o naktį Mačiulevičienė, ji ir atliko CP. Akušerės labai rūpinosi, buvo ir praktikančių, tikrai labai atidžios rūpestingos, net kai jau perkėlė į palatą atėjo pažiūrėti leliuko ❤️. Tikrai personalas atsidavęs, rūpestingas, arba tiesiog man pasisekė. Aišku dar gali būti, kad personalas labiau stengėsi dėl mano viso nėštumo situacijos.
Liepa90 parašė:
Sveikos būsimos ir esamos mamytės 😊 ar galite papasakoti savo patirtį būtent su KK gydytojais gimdymo metu- ar buvote susitarę su jais iš anksto, kad dalyvautų gimd…
Abu kartus gimdžiau KK. Nesitariau su nei vieni gydytoju, esu absoliučiai patenkinta bendravimu, priežiūra. Per antrą gimdymą ateidavo gydytojas rezidentas bet su juo visada gydytoja būdavo. Akušerės priėmusios gimdymus puikios. Visi mandagūs, malonūs, palaikantys ir padedantys (atsistoti po gimdymo, nueiti iki wc ir pan).
Kai buvau pamokėlėse, tai informavo, kad jeigu norim savo gydytojo ir gydytojas sutinka, oficialiai susitvarkom dokumentus su klinikomis ir tuomet gydytojas gali dalyvauti. Bet dar mintis, gi jeigu gydytojas ir šiaip nuolat užimtas, operuoja ir t.t., tai yra tikimybė, kad net ir susitarus jis pvz negalės dalyvauti gimdyme, nes jis operuoja. Ar ne taip?
Tai vat, ir nuraminat mane, ačiū Jums, gi tikrai Klinikos turbūt saugiausia vieta pagimdyti, yra daug įrangos, daug personalo ir viskas vietoje. 🙂
Liepa90 parašė:
Nesitariau, nebuvau net domejusis nei viena akušere nei gydytoju iš anksto. Atejau atvirom akim, kad personalas vistiek daugiau matę ir daugiau patarimų turės, nei as pirmakartė. Pilnai pasiklioviau, tik prašiau kad nereiktų gulėti (puikiai leido būt judriai, duše ar ant kamuolio iki pat galo)🙂 Atsiliepimai vien geriausi. Turejau vyresnę akusere, bet padėti apsitvarkyti uzsukdavo ir kita jaunutė. Daktarė atėjo 1 kart nuleisti vandenų, o pagimdziau su akusere, šalia buvo viena jaunesnė ir kitos pamainos gydytojas, kuris siuvo. Bet jis labiau su vyru bendravo😄
Jei labai nesinori studentų, priėmime gaunate pasirasyti kad jų nebūtų nei gimdyme, nei vėliau prieziuros metu.
Bet pvz vėliau palatoje kaiptik labiau patiko studentės vaikų gydytojos: jos ramesnės, ne tokios grubios, nevarto to leliuko kaip kebabo, parodo lėtais judesiais, kurie aiškesni pirmakart tėvam🙂
Du gimdymai ir abiem atvejais nesitariau su niekuo. Pirmas gimdymas turint GD diagnozę. Trys pamainos pakeistos. Pagrinde visą nėštumą prižiūrėjo akušerės ir gydytojai rezidentai. Budinti gydytoja atėjo į patį gimdymą, bet tik kaip kontrolė, pati vaikučio nepriėme. Dėl ko net ir džiaugiausi, nes gimdymą priėmus akušerė buvo nuostabi, tokia globojanti, lyg mama. Nenorėjau, kad ją kas pakeistų.
Gimdžiau vasarą, tai praktikantų nebuvo.
Antras gimdymas komplikuotas, turint 1 tipo cukrinio diabeto diagnozę ir trombocitopeniją. Vėl su trim pamainom. Iki kol pasiektas 4 cm atsivėrimas, gimdymo eigą prižiūrėjo akušerės ir gydytojai rezidentai, per dieninę pamainą dar atėjo akušerė praktikantė (labiau kaip stebėtoja, procedūrų neatliko). Pasiekus 4 cm, toliau gimdymą prižiūrėjo ir budinti gydytoja. Gimdymą priėmė budinti gydytoja bei atsargai atėjo antra akušerė.
Po gimdymo abiem atvejais prižiūrėjo akušerės. Tik per šį gimdymą labai pajaunėjęs personalas. Jaunosios akušerės itin rūpestingos. Yra ir praktikančių, bet jos priežiūroje dalyvauja pagal praktikos metus. Vienos tik kaip stebėtojos, kitos atlieka dalį procedūrų. Pvz viena praktikantė ėmė kraują ir galiu pasakyti labai efektyviai. Net neįsivaizduoju kur ten ji pas mane dar rado nepasislėpusią veną, nes nuo atvykimo dienos tiek kateterių buvo įvesta, kad jau venos visos gilyn sulindo.
Abu gimdymai - personalas 12 iš 10. Nežinau ko dar begalima norėti ir ką papildomai gali suteikti "sutartinis" gydytojas.
Saule5 parašė:
Man tai keista išvis kaip galima susitart dėl gimdymo? Jeigu jis ilgai tęsiasi?🤔 Man pradėjo skatint gimdymą penktadienio rytą, o nepavykus pagimdyt sekmadienio ryt…
Man irgi toks klausimas kyla kaip tada viskas tesiasi
11 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai
Po kiek laiko t…