Zuikyta parašė:
O kaip skaičiuoja ta darbo stažą 12 per 24men, tarkim į dekretą išeinu gegužės 9d,tai skaičiuojasi dar balandis ir gegužio tos 9 dienos? Nuo gegužės 9d atgal 24 mėn…
Taip.
Zuikyta parašė:
O kaip skaičiuoja ta darbo stažą 12 per 24men, tarkim į dekretą išeinu gegužės 9d,tai skaičiuojasi dar balandis ir gegužio tos 9 dienos? Nuo gegužės 9d atgal 24 mėn…
Taip.
Ir dar tarkim stovėjau pora mėnesių darbo biržoje, bet išmoka buvo 230eu, tai čia skaitysis pilni mėnesiai darbo stažo? Nes kažkur mačiau, kad pilnas mėnesio stažas, jei sumoki mokesčius nuo min Algos.tai jei tegauni 230 bedarbio pašalpą, tai čia nesigauna pilnai? Sakės kiek niuansų... Pas mane taip ant ribos su tuo 12men tai ir domiuosi...
Zuikyta parašė:
Ir dar tarkim stovėjau pora mėnesių darbo biržoje, bet išmoka buvo 230eu, tai čia skaitysis pilni mėnesiai darbo stažo? Nes kažkur mačiau, kad pilnas mėnesio stažas…
Taip. Ne, pilnas menuo, tai kai pilna menesi ir dirbi, nesvarbu, gali dirbti ta menesi 2 dienas, bet skaitysis, kaip pilnas menuo.
Siandien pasijauciau nezinanciu pasaulyje... gavau dekreta is daktares ir nuejau i birza,kad isregistruotu..ir ka?? neisregistruoja..tipo priklausau birzai ir viskas..absurdas kazkoks..gal eina internetu is ten pabegti??
Toliau nueinu i seniunija(nes daktare israse rasta i seniunija kad gauti kraitelio pinigus,kurie pasak jos priklauso,nuejau pasidometi ar tikrai,nes man kitaip atrodo),ten darbuotojos issitrauke lapus ir nunese i sodra, kur sodros darbuotoja uzmetus aki pasake, kad turiu gauti kraitelio pinigus ,nes ale reikiamo stazo neturiu motinystes ismokai - dekretui.. Pati zinau,kad turiu! Nueinu i sodra,tai zinoma turiu!!! ok,pildo man del to dektreto,ismokos. Sako dar pas tave moka birza, tai kaip cia padarius.Tai sakau,kad prasiau ir neisregitravo manes,nezinau kaip elgtis,klausiu jos patarimo , o ji tik atsako nezinau.. nu tiek jau to..bent jau uzpilde viska uz mane..toliau klausiu,kada cia atsakymas kiek mokes ir pan.sako per 3 savaites turi duot atsakyma(internete raso per 10 d kiek skaiciau), po to klausiu kaip man pasidometi kiek gausiu,koks sprendimas ir panasiai. o ji man: nezinau. tai sakau paskambinti man tuo nr kur davet, ji : nezinau, o tai sakau jei i sodros puslapi nueiciau tai ten gal bus parasyta? ji: nezinau,nemanau,kad tau rodys...
TAI ATSIPRASAU,KAS TURI ZINOTI???????? DAR SU TOKIU ABSURDU NEBUVAU SUSIDURUS!!
uoguoga parašė:
Siandien pasijauciau nezinanciu pasaulyje... gavau dekreta is daktares ir nuejau i birza,kad isregistruotu..ir ka?? neisregistruoja..tipo priklausau birzai ir visk…
Pildykite visus prašymus internetu, ir nieks neknis jums proto. Jei jums išmoka priklauso, jums ją išmokės, jei ne, atmes prašymus. O Sodra viską per kelias darbo dienas paskaičiuoja
uoguoga parašė:
Siandien pasijauciau nezinanciu pasaulyje... gavau dekreta is daktares ir nuejau i birza,kad isregistruotu..ir ka?? neisregistruoja..tipo priklausau birzai ir visk…
Tas pats buvo man dėl tos išmokos ,nors neturejau stazo tai kol Jolantos neissiklausinejau,kuri atsakineja čia visom pagrinde. Bučiau nk nežinojus ir praradus bedarbio ismoka kuri man priklausė,dar prie visko man net ja ir pratesė nes pasakiau konsultantej birzoj kad turetu pratest pagal istatyma tai irgi tik nezinau ir nezinau tegirdejau...kol neieskosi pats galu nieko nepesi. Ne pasalpiniai esam,bet tai kas mums priklauso turim gauti.
Sveiki susidurem su tokia situacija grižtam iš vokietijos i lietuva as suzinojau kad esu nescia , paskutinius metus dirbau vokietijoj su vyru dabar griztant lietuva planuoju stoti i darbo birza ir norejau suzinoti ar darbo birza man ka nors mokes atnesus pazyma kad laukiuosi?
Ricasa parašė:
Sveiki susidurem su tokia situacija grižtam iš vokietijos i lietuva as suzinojau kad esu nescia , paskutinius metus dirbau vokietijoj su vyru dabar griztant lietuv…
Nemokės.. Persikelkit darbo stažą is Vokietijos į Lt ir bandykit ieškoti darbuko iki dekreto, jei bus 12 mėnesių stažas per 24 mėnesius, tai gausit minimalų dekretą, kuris dabar 227eu. Pas mane ta pati situacija, tik aš iš No. Bet va darbą sunkoka susirast nesciai...
12 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai