bsimona parašė:
Mano berniukas tai tikras šnekutis, senai jau šneka, o pradėjus lankyti darželį tie žodžiai tikrai aiškūs pasidarė![]()
Džiaugiuosi už jus. O man galvos skausmas, kad nekalba.
bsimona parašė:
Mano berniukas tai tikras šnekutis, senai jau šneka, o pradėjus lankyti darželį tie žodžiai tikrai aiškūs pasidarė![]()
Džiaugiuosi už jus. O man galvos skausmas, kad nekalba.
Mes lovytej tiesiam vaistinej nupirke paklotukus po paklodė.
Keista kad darželį pampersus propaguoja pas mus griežtai ne sake daug vaikučių pridaro bet pakeičia patalyne liepta rūbelių atsarginių idet ir viskas..
Kalba mūsų ir anksti ir daug niekad nebijojo sunkiausių zodziu atkartot nors ir sunku tart. Yra dar zodziu kuriuos žino tie kurie dažnai ji mato
Sveikos! O maniškė tik nelabai seniai persilaužė į puodo reikalus. Seniai ir dažnai siūlydavom, sodindavom, šnekėdavom. Retkarčiais tik padarydavo, o šiaip dažnai su klyksmu neeee! ir kategoriškai nesėsdavo. Rimtą reikalą daro į sauskelnę ir dažnai nubėgus į kambarį ir užsidarius duris. Slepiasi. Bet džiaugiuosi, kad pajudėjo reikalai! Dabar kažkaip reiks į viešumą išeit be pamperso, nakčiai nedėt ir pan. Jai matyt reikia savo laiko sulaukti
Kaip ir su kalba. Nekalba ji. Čiauška savais skiemenim, bet viską supranta. Buvom pas logopedę. Nepriima dar tokių mažų, bet sudarė planą kaip mums namuose ją kalbinti, bandom
Nematė kitų sutrikimų apraiškų, apart sutrikusio kalbos vystymosi. Baisoka ir sunkoka, labai norėčiau, kad jau sparnuotų frazių pamėtytų, bet reikia būt kantriems. Tokia jau ta mūsų Elzė - turi savo nuomonę ir tvirtą charakterį 😄
Bet šiaip tai labai visuomeniška, buvom vaikų eglutėj vakar, tai šoko prie Kalėdų Senelio, į vidurį ėjo 🎄😀
Laba, su artejanciom sventem mamas ir kovinukus 😊 su pampersu mes atsisveikinom vasaros pradzioj, per daug nemokinau, nespaudziau, tiesiog viena diena pradejo daryt i puoda ir tiek. Atsisakem iskart ir diena ir nakti. Turejom gal tik tris naktines avarijas per ta pusmeti. Manau visai sekmingai.
Per antraji gimtadieni nekalbejo visiskai, nei zodzio. O dbr jau susikalbam, problemu nebera, kasdien vis daugiau 😊 logopedo neisvengsim, nes kisa liezuvi tarp dantu, bet siaip kol kas logopedes vertinimas puikus pagal amziu.
Labutis, su šventėm. Be pampio tik nuo rugsėjo ir su ta diena kai nuėjo į darželį naują sėdosi ant puoduko. Nuo tada diena bėdų nepasitaiko, nebent užsižaidžia ir nespėja nubėgti, bet tada labai verkia ir sako atsiprašau, nespėjau :). Naktį vis dar būna nelaimių. Dedu naktčiai pampį jei savaitgalis, nes tada miega nuo 21.00 iki 9.00, tada pampis būna pilnas. Šiaip darbo dienom keliam į darželį anksti, tai sausas būna. Kalbėt jau bando pakankamai suprantamai ir svetimam :). Labai mėgsta atkartoti žodžius kaip papūgiukas :).
Linulle parašė:
Sveikos, mirus musu grupe:(. Kaip gyvenat? Daug dar tokiu kur miega su pampiu? Ar mums jau reiktu kazkur rimciau kreiptis? Beje, i puoda normaliai daro tik nuo vasa…
Sveiki na tikrai grupe nurimus,atrodo neseniai rasinejomes kai laukemes o dabar jau greit 3metukai bus kaip laikas bega....mes ir turim problema manau su pedutem ir is tecio paveldejes.buvom pas ortopeda 2m bet toks ten netikes buvo tai sake viskas gerai nors tikrai matos kad negerai pedutes deda.3m vaziuosim pas kita ortopeda tao manau patars ka daryt gal dar imanoma pataisyt kazka si mankstom ar spec batukais nes tikrai negraziai atrodo.pvz vyrui nupirkau tokius kulnis det i batus nes visi batai numinti yra
Tukaaa parašė:
Sveiki na tikrai grupe nurimus,atrodo neseniai rasinejomes kai laukemes o dabar jau greit 3metukai bus kaip laikas bega....mes ir turim problema manau su pedutem ir…
Tikrai grupė nurimus
Dėl pėdučių - aišku pasiaiškinkit! Bus ar nebus kas negerai, nebus blogiau.
Aš pati pilnapadė, pėdos per čiurnas lyg į vidų krypsta ir dar plačios labai
Kiti žmonės neatkreipia į tai dėmėsio, nepastebima taip lengvai, bet avalynę surasti patogią sudėtingiau. O ir šiaip, ortopedai teisingai sako, kad pėdos yra atrama, nuo ju prasideda viskas. Tai reiškia, kad nuo pėdų problemų gali būti netaisyklinga eisena, laikysena, stuburo problemos ir nugaros skausmas.
O tokiems mažiukams, kurie dar nėra pilnai susiformavę, ortopedinė avalynė ir kasdieniai masažai gali daug pagelbėti.
Mano mama kasdien masažuodavo mums su broliu pėdas, raičiojom kamuoliukus, ėjom ant lazdų. Man kažkiek padėjo, brolis išaugo iš pilnapadystės. Manau mamos pastangos labai padėjo
Nežinau kuriame jūs mieste, bet Kaune žinau gerą vaikų ortopedą Kušleiką.
Noviki parašė:
O mums su pirsciukais bedos, sake isaugs bet nesitaiso, nupirkau tokius itvariukus, bet vistiek pirsciukai lipa vienas ant kito... :/
Pas mus ir palenda, bet kažkaip nieko blogo gydytoja neskė. Juo labiau, kad ir pas senelį lygiai taip pat pirštai dėliojasi. Jei tai paveldėjimas, tai neatsistatys, nebent pastoviai įtvarą nešios iki paauglystės.
2 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai