Arkauskaitė parašė:
Matau kad sitas forumas nebeaktyvus, bet gal dar kas nors skaitot. Noriu pasiguost del vaiko elgesio, gal kas esat susidure, ka patart galit. Mano trimetis baisiai …
Aš nemanau, jog raidos sutrikimas, jei to nepastebit ir matot, kad vaikas suprantamai ir daug kalba, moka koncentruoti dėmesį, pažaisti kažkiek tai pats, reaguoja į vardą. Gal tiesiog jautrus vaikas gali būti ir manau, kad esmė darželyje, gal jam ten visko tiesiog per daug. Situacijų labai įvairių jame gali būti, vaiko elgesys man visiškas įtampos, pykčio paleidimas, nuovargio iškomunikavimas. Pabandykite nevesti į darželį bent savaitę, jei tik turite tokią galimybę ir stebėkite kaip keisis vaiko elgesys. Ekranų laiką visiškai į šalį, jei žiūrite. Jei įpratęs prie ekranų, tai ramiai brėškite ribą, paskirkite kokias dvi dieneles ekranų laikui per savaitę, tarkim iki 40 minučių, ant kokio kalendoriaus pasižymėkite ir pasakokite kada jis galės pasižiūrėti kokį vaizdo įrašą, rodykite dienas, skaičiuokite, taip ir laiko, erdvės suvokimas lavinsis tuo pačiu. Taip pat labai svarbu atrinkti kuo ramesni turinį, kad neperstimuliuotu nervinės sistemos. Jei mitybos racione daug cukraus, saldumynų, ją palaipsniui keiskite, pavyzdžiui pagamindama ledus namie, vietoje pirktinių. Mityba laaaaabai įtakoja vaiko savijautą. Ir miegas. Turėkite kiek įmanoma reguliarų ritmą. Taip pat daug, daug kantrybės ir mamos meilės rodymo, priėmimo. Linkiu, jog išeitumėt iš to chaoso ❤️ Tiesa, kai nori trenkti jums, stabdykit ir nukreipkit, parodykit, jog gali trenkti pavyzdžiui ten, kur minkšta, į kokią sofą tarkim, pavaizduokit pati jog taip išliejat pyktį, patrankykit kartu su vaiku, jam taip pat labai reikalinga visas tas susikaupusias emocijas saugiai paleisti. Svarbu, jog po truputį tai išmoktų daryti savęs ir kitų nesužeidžiant.