Irvutė parašė:
Buvau Kauno Klinikose, treciadieni vaziuosiu privaciai pas Benusiene, penktadieni vel i Kauno klinikas.
Vvt kiek žinau gali trukti nuo trijų dienų iki savaites. Nėštumą galima nutraukti iki 22 savaites
Genetiniai tyrimai nėštumo metu atliekami siekiant nustatyti, ar būsimas kūdikis neturi genetinių ligų. Skaityti
visą straipsnįIrvutė parašė:
Buvau Kauno Klinikose, treciadieni vaziuosiu privaciai pas Benusiene, penktadieni vel i Kauno klinikas.
Vvt kiek žinau gali trukti nuo trijų dienų iki savaites. Nėštumą galima nutraukti iki 22 savaites
Irvutė parašė:
VVT del triju sindromu ir lyties ateina per 3-5d, paprastai padarius pirmadieni penktadieni jau tikrai zino atsakyma. O visa kariotipa tiria gerokai ilgiau 2-3sav. Jau pati neatsimenu tiksliai, po kiek gavau kariotipo atsakymus pati, bet nu man atrodo tikrai po daugiau nei 2sav. Tai jei Jus darytumete is savu lesu, tai galetumete rinktis, ka norit tirti. Jei sius gydytojas, tai darys abu tyrimus.
Swiesele parašė:
Women. parašė:
VVT del triju sindromu ir lyties ateina per 3-5d, paprastai padarius pirmadieni penktadieni jau tikrai zino atsakyma. O visa kariotipa tiria gerokai ilgiau 2-3sav. …
Aciu... visai nebeliko laiko, kai pagalvoju. Jeigu penktadieni patvirtins itarimus, tai penktadieni ir turetu skubeti vvt daryt, kitaip jau nebebus galimybes priimt sprendima, jeigu blogai kas...
Irvutė parašė:
Aciu... visai nebeliko laiko, kai pagalvoju. Jeigu penktadieni patvirtins itarimus, tai penktadieni ir turetu skubeti vvt daryt, kitaip jau nebebus galimybes priimt…
Laiko tikrai labai ribotai, bet jeigu reiks, tai Jusu tikrai nepaliks ir padarys viska greitai ir operatyviai ❤️
Irvutė parašė:
Aciu... visai nebeliko laiko, kai pagalvoju. Jeigu penktadieni patvirtins itarimus, tai penktadieni ir turetu skubeti vvt daryt, kitaip jau nebebus galimybes priimt…
Nepergyvenkit, jei Beniušienei kils įtarimas, ji gali pas save užsirašyti vvt. Galite net jos paprašyti. Ji tikrai atsargi ir išsami. Pagalvokite (ir gal net užsirašykite) viską, ko norėtumėte paklausti.
Man taip buvo, jai kai kas sukėlė įtarimą, paskyrė laiką vvt santariškes. Tačiau aš tą dieną niekaip negalėjau, turėjau išskristi į komandiruotę, todėl ji iškart paėmė kraują niptui.
Kandapanda parašė:
Nepergyvenkit, jei Beniušienei kils įtarimas, ji gali pas save užsirašyti vvt. Galite net jos paprašyti. Ji tikrai atsargi ir išsami. Pagalvokite (ir gal net užsir…
Na as jos vizito labai laukiu, jau buvau 15 savaite ir ryskiu itarimu nemate, apart golfo kamuoliuko ir vieno kreivo pirstuko (bet mano irgi kreivi pirstai). Labai patiko jos issami ir aiski konsultacija
Kandapanda parašė:
Viskas čia šakėmis ant vandens. Mes nesame gydančios gydytojos ir filosofuojame neturėsamos nei medicininių žinių, nei žinodamos tikrąją situaciją. Yra, kaip supran…
Mano galva, čia galvoja taisyklė tikėtis geriausio ruoštis blogiusiam. Golfo kamuoliukas tikrai nieko dar nereiškia, bet kad "kažkas" negerai su vožtuvu, jau rimtas signalas. Visiškai pritariu LaMonai, kad skubėti ir dar kartą skubėti, jog būtų galima priimti skaudžius, bet mano supratimu mažiau skaudžius sprendimus, jei ką. Aš netekau savo pirmagimio dėl KŠHS, ydos niekas nepastebėjo nėštumo metu. "Nerizikinė" buvau, pas genetikus nėjom, nes nematėm reikalo. Gi visi sveiki. Atsukus laiką ir aš būčiau pasirinkusi vėlyvą išvalymą nei naujagimio laidotuves.
Nekalbu apie AOA ar santykinai lengvai kateterizuojamas širdies ydas, čia jokia indikacija nėštumo nutraukimui. Bet su KŠHS ar stambiųjų kraujagyslių transpozicija daktarai tikrai rašytų indikaciją. Čia nėra lokalios širdelės bėdos, čia tokios apimties širdies sutrikimai, kurie kitų įgimtų sutrikimų neturintį kūdikį paverčia sunkiu fiziniu ir protiniu ligoniu. Sėkmės atveju, jei išgyvena. Moteriai dar kimba ir prie kitų požymių, tai tik skubėti tirtis. Aš jūsų vietoje vizito pas Benušienę metu prašyčiau VVT skubaus ir gal padėtų patekt pas Vankevičienę (jei ką, ji ir privačiai dirba). Vankevičienė išsklaidytų abejones dėl vaisiaus širdies, nėra kito tokio speco LT kaip ji.
Nenorėjau Jūsų prigąsdinti, Irvute. Būna ir atvirkščiai, su antru leliuku mane jau stebėjo per padidinamąjį stiklą net keturi medikai, įskaitant genetikus. Įtarimų prirašė net kelis, o visi išgaravo kaip dūmas vaisiui vystantis ir gimus. Sveikutėlis.
Gal tokios patirtys kaip LaMona ar mano Jums padės... kad netaptumėt dar viena, negalinčia išlįsti iš tokių forumų, nors jau reiktų paleisti tą patirtį... Kūdikio netektis ar liga baisiai sužaloja
nesumenkinu vaisiau netekties, ginkdie, bet...
Gardi parašė:
Mano galva, čia galvoja taisyklė tikėtis geriausio ruoštis blogiusiam. Golfo kamuoliukas tikrai nieko dar nereiškia, bet kad "kažkas" negerai su vožtuvu, jau rimtas…
Ačiū jums labai už pasidalinta istorija ❤️
Gal galite paaiskinti kas yra KŠHS ir AOA? 🤔
Irvutė parašė:
Irvutė parašė:
AOA - atvira ovaline anga, KŠHS - kairės širdies hipoplazijos sindromas.
Šitame leidinyje jų dauguma aprašyta.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=www.vaikosirdis.lt/uploads/Igimtos_vaiku_sirdies_ydos.PDF&ved=2ahUKEwjl0J2zuprsAhWptIsKHeK0DEoQFjAAegQIDRAC&usg=AOvVaw21EAmPxPbyM_FlCOF53Tsu
Sveikutės. Laukiuosi 18-tą savaitę. Dariausi kaune genetinius tyrimus, ir šiandien sužinojau, jog nemaža rizika, kad mano mergytė turi Dauno sindromą. Daktarė pasiūlė imt vaisiaus vandenis, nes tiksliau rodo. Gal kam buvo, jog kraujo tyrimas klydo? Šiandien esu kaip ne savam kaily.
7 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai