2018.04.27 11:05 (prieš 8 m.)
viiva parašė:
maitinau hipp, buvau per akcija pripirkusi, bet nusprendziau, kad pirksiu tik vaisines, nes tos darzovienes su mesa ziauriai dvokia, as net maitint negaliu... tai d…
Man tas BLW, tai vaikučio pažindinimui su maistu tai gal ir nieko, aišku, ne nuo pirmų primaitinimo mėnesių. Bet kaip pagrindinis primaitinimo būdas, tai man nepriimtinas. Nesamonė, kad vaikas be dantų arba tik su priekiniais gali normaliai sukramtyti maistą. Manau nei viena nepavalgytume, kramtydamos tik su priekiniais. O pas tokius mažius, dar per mažai virškinimo fermentų, kad būtų suviškintas nesukramtytas maistas. O jei iškakoja nesuvirškintą, tai iš jo nieko nepasisavino. Maistas tai ne tam, kad ”įeitų ir išeitų”, o tam kad duotų reikiamų maisto medžiagų. Todėl pagal amžių ir atitinkakma maisto forma turi būti. Tiesiog, nesuprantu, kaip gali būti normalu nuo papo iškart peršokti prie valgymo gabalinį maistą. Suprantu, kad mano pasisakymas labai kategoriškas, bet argumentai ne iš piršto laužti ir jei tai būtų tikrai geras primaitinimo būdas, tai rekomenduotų ir pediatrai.