july124 parašė:
Nenerimaukit be reikalo, nuvyksit pas kita gydytoja tai bus matyti. Kaip ir sakau ne viena buvo prigasdinta, paskui viskas buvo gerai. Kol ner problemos ner ko galv…
Labas, mane žiūrėjo echoskopu ir pastebėjo, kad vaikas lėčiau auga, dabar yra 22% pagal dydį. Dabar žiūrės po 2 sav, kaip keičiasi, ar auga, ar toliau mažėja tie % ir tada patvirtins VAS. Labai daug domėjausi ta tema, tai radau, kad priežastys gali būti įvairios - nuo tiesiog smulkesnio vaiko, chromosominių kūdikio problemų arba mamos kraujotakos sutrikimų. Kai kam paskiria kūdikiams skirto aspirino, jei įtaria, kad problema yra dėl kraujotakos (jokiu būdu nerekomenduoju to daryti nepasitarus su gydytoju, nes aspirinas mažina krešėjimą) . Kai kur angliškai rašo, kad tausojantis rėžimas ir kiek padidintų baltymų dieta padeda. Mano atveju, atsilikimas simetriškas, kas labiau rodo, kad problema ne su kraujotaka. Guodžiuosi, kad gal čia dėl dviragės gimdos, o gal vaikas smulkesnis. Tai kol kas stengiuosi ramiai kiek pavyksta laukti kitos apžiūros, pavalgyti graikiškų jogurtų. Man gydytoja sakė, kad jei vaisius labai lėtai vystosi, kartais gimdymą skatina anksčiau arba daro CP, jei mano, kad vaikui geriau gimti nei neaugti pilve. Bet čia blogi atvejai, kaip minėjo anksčiau, daug paklaidos yra, pirma palaukit echoskopo, nueisit pas gydytoją, pasižiūrės, kaip keičiasi (nes diagnozuoja atsilikimą tik jei vaikas vis labiau atsilieka ir nukrenta žemiau 10%)ir tada parekomenduos, ar reikia kažką daryti. Yra daug sėkmingų istorijų ir daug istorijų, kada vaikai tiesiog mažesni 😊