2022.11.23 20:51 (prieš 3 m.)
UOGA18 parašė:
Sveikos,
Ar visos jau motinystes atostogose?
Sveika,
Nereiktų tik iškart save gąsdinti, tikėkitės, kad labai jau tiek daug neužaugs arba gal ir gims kiek anksčiau ir viskas bus gerai, tikrai linkiu ko geriausio, nesijaudinti, nestresuoti, mintyse neįsiteigti iškart sunkaus gimdymo. Kaip ten bus niekad negali žinoti, kiekvienos istorija vis kitokia.
Aš su pirma dukra apie didelį vaiką sužinojau tik jau pabaigoje nėštumo, kai siuntė į klinikas dėl galimai per daug vandenų. Per daug nebuvo, bet pasakė, kad dukra jau 4,5 kg, tad liepė nepernešioti termino, jei savaime iki tada neprasidės, tai gultis skatinimui. Paguldė sekančią dieną po termino jau skatinimui, pirmą dieną visai nieko, o antrą jau buvo baisūs sąrėmiai, o atsidarymo kaip nebuvo taip, tad galiausiai vakare padarė cezarį, gimė 4kg318g. (pasirodo echoskopas irgi kiek pasirinkau dėl tikslaus svorio). Pažįstama neseniai pati gimdė didelį vaiką, vaiko svoris nėštumo eigoje nebuvo žinomas, gimė 4kg100g kažkur, tai buvo košmaras, kiek pasakoja, o kai gimė, jai pasakė, kad jei būtų žinota, kad vaikas toks didelis, būtų iškarto cezarį darę. Laimei, dabar jau galima cezarį pasirinkti iš karto esant priežasčiai, tai mane labai ramina. Dabar jau esu kitoje klinikoje, jau mato ir vaikelio svorį nėštumo eigoje. Mano antroji per paskutinę apžiūrą jau irgi savaite viršija, bet dar per anksti ką sakyti ar galvoti, negali nieko žinoti, tikiuosi, kad bus normalaus dydžio net jei su pirma ir minėjo, kad gali būti polinkis gimdyti didelius vaikus, bus kaip bus, man po cezario buvo stebėtinai nesunku atsigauti, tad nesibaiminu per daug ir kitoms linkiu kuo mažiau streso 🙂