avietuke parašė:
Nebūtina imti metų. Galut imti kad ir savaitę. Galit padirbti ir vėl eiti VPA
Ačiū.
Darbdavys sako, kad turiu naudoti kasmetines atostogas...
Vaiko priežiūros atostogos yra tikslinės atostogos, suteikiamos nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki vaikui sukaks 3 metai. Skaityti
visą straipsnįavietuke parašė:
Nebūtina imti metų. Galut imti kad ir savaitę. Galit padirbti ir vėl eiti VPA
Ačiū.
Hopeee parašė:
Ačiū.
Darbdavys istatymu nezino😀
Hopeee parašė:
Ar galima prašyti darbdavio pratęsti vaiko priežiūros atostogas pvz.:mėnesiui, jei prašymas buvo užpildytas iki kol vaikui sukaks dveji metai? Ar norint prasitęsti …
Aš jau du kartus pratęsiau, vieną kartą 2 mėnesiams, o dabar 2 savaitėms, nes matau, kad vaikas dar nespės adaptuotis darželyje.
Hopeee parašė:
Ačiū.
Neturite.
Sveiki, net neabejoju kad toks klausimas jau yra buvęs , bet einant VPA, skaičiuojasi 12 prieš tai ėjusių mėnesiu nuo nga pabaigos? Ir tada kaip skaičiuojasi nga išmoka, ji pridedama prie to 12 mėn vidurkio? Na tarkim NGA buvo nuo kovo1d., vadinasi atlyginimo vidurkis skaičiuojamas nuo sausio 12 mėn atgal. Tai VPA prasidės tik liepą, vadinasi vidurkis bus skaičiuojamas imamt gegužę ir 12mėn atgal. Turiu gana kintantį atlyginimą, tai pasidaro aktualu kurie tiksliai mėnesiai skaičiuojami
Barbs94 parašė:
Sveiki, net neabejoju kad toks klausimas jau yra buvęs , bet einant VPA, skaičiuojasi 12 prieš tai ėjusių mėnesiu nuo nga pabaigos? Ir tada kaip skaičiuojasi nga iš…
Taip skaičiuojasi paskutiniu 12mėn. Tarkime jeigu į nga išeinate 2025.lapkičio 01 tai jums skaičiuotų (2024.spalio 1d. - 2025.rugsejo 30d.) Atlyginiima paskutinis menesis i išmokas neitraukiams. Tai 12 atgal paskutinia pries nga nenesis neitraukiamas. Sužinoję vidurki pasinaudokite nemokama Gretos Užkuraitės skaičiuokle ji viską jums apskaičiuos nereiks atskirai pačiai skaičiuot nga ir vpa išmoku dydžius😊
opchocolate2 parašė:
Taip skaičiuojasi paskutiniu 12mėn. Tarkime jeigu į nga išeinate 2025.11.01 tai jume skaičiuotų (2024.spalio 1d. - 2025.rugsejo 30d.) Atlyginiima paskutinis menesis…
Nga man viskas aišku, o kaip tada pagal jūsų pavyzdį vpa skaičiuosis? Kurie imsis mėnesiai? Ir ar tuomet į vidurkį įeis nga išmoka?
Barbs94 parašė:
Nga man viskas aišku, o kaip tada pagal jūsų pavyzdį vpa skaičiuosis? Kurie imsis mėnesiai? Ir ar tuomet į vidurkį įeis nga išmoka?
Taip. I VPA skaiciavima ieis 3 NGA menesiai.
Jeigu VPA nuo kovo, tai skaiciuos is 2025.02.01-2026.01.31
Jolanta-K@J mama parašė:
Taip. I VPA skaiciavima ieis 3 NGA menesiai.
Jeigu VPA nuo kovo, tai skaiciuos is 2025.02.01-2026.01.31
Tai va tada mano klausimas, tie 3 NGA iš tiesų yra 78Proc buvusio atlyginimo kai skaičiuoji išmoka?
Barbs94 parašė:
Tai va tada mano klausimas, tie 3 NGA iš tiesų yra 78Proc buvusio atlyginimo kai skaičiuoji išmoka?
Taip. Tai cia gi tie patys 100% i rankas (paskutiniu 12 men vidurkio).
9 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
14 testuotojų vertinimai