Jolanta-K@J mama parašė:
Jeigu 22 men sueina 2027.06.04, tai ja ir nurodot. I darba 2027.06.05
Ačiū, jus kaip visad labai pagelbejat🤗
Vaiko priežiūros atostogos yra tikslinės atostogos, suteikiamos nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki vaikui sukaks 3 metai. Skaityti
visą straipsnįJolanta-K@J mama parašė:
Jeigu 22 men sueina 2027.06.04, tai ja ir nurodot. I darba 2027.06.05
Ačiū, jus kaip visad labai pagelbejat🤗
Jolanta-K@J mama parašė:
Per 10 d.d
Šiandien jau 10 d.d, VPA man prasideda nuo pirmadienio, jei šiandien negaunu paskaičiavimų, tai gal rytoj pasiskambinti į Sodrą?
Sveikos🌹 iki NGA dar tolokai, bet kaip pirmakartė ne viską suprantu😅 šiuo metu esu užt, stažo prieš išeinant turėjau 27 mėn, bet išmoka maža.
Užt išmokos baigiasi 2026-02-08, o į NGA turėčiau eiti kažkur 2026-02-28. Mėnesį buvau biuletenyje.
1. Ar prasitęs užt išmokos dėl to, kad buvau biuletenyje? Sodroje užsiminė, kad lyg ir įmanoma iki 30 dienų, bet nerandu jokio prašymo pratęsimui?
2. Ar NGA yra minimali išmokos riba, kažkas panašaus kaip VPA 560 eur?
3. Jeigu vidutinė NGA mėnesio išmoka mažesnė nei paskutinė užt išmoka, ar pratęs užt išmoką ar mokės pagal NGA apskaičiuotą?(sodroj kažkaip paminėjo, bet nesupratau)
4. Jeigu vyras nori panaudoti neperleidžiamus mėnesius, tais mėnesiais grįžtu į užt ir išmokas skaičiuos pagal vpa vidurkį? Ar išvis gaunamos išmokos jei užt buvau 9 mėn, tada nga ir vpa?
5. Kiek atskaitoma netaikant NPD nuo minimalios vpa išmokos? Dabar skaičiuoklė rodo į rankas 442, bet čia spėju taikant NPD?
Folgute parašė:
Sveikos🌹 iki NGA dar tolokai, bet kaip pirmakartė ne viską suprantu😅 šiuo metu esu užt, stažo prieš išeinant turėjau 27 mėn, bet išmoka maža.
1. Taip, prasites. Jokio prasymo ir nereikia, prasitesia automatiskai, gausit laiska paskutini mokejimo menesi.
2. Taip. Yra (tik dar minus mokesciai).
3. Jeigu NGA ismoka bus mazesne nei nedarbo draudimo ismoka, tai gausit motinystes ismoka ir nedarbo draudimo ismokos skirtuma.
4. Skaiciuos is paskutiniu 30 men pajamu praleidus 1 men. Taip, gaunamos. Svarbu butu praeje 12 men nuo paskutinio paskirto menesio ankstesnes ismokos.
5. 21%. Netaikant.
Taikant yra didesne.
Jolanta-K@J mama parašė:
1. Taip, prasites. Jokio prasymo ir nereikia, prasitesia automatiskai, gausit laiska paskutini mokejimo menesi.
Ačiū!🌹
Ar dėl NGA ir nedarbo išmokos skirtumo sodra apskaičiuos automatiškai, kažko papildomai daryti nereikės?
21% nuo 560 skaičiuojant ar jau nuo 442?
Jolanta-K@J mama parašė:
Aš visai ne į temą, bet kokia jūs nuostabi! Į visus klausimus aiškiai viską atsakot , net jei jie kartojasi milijoną kartų, bet vistiek nuoširdžiai viską išdėstot 🤍
Folgute parašė:
Ačiū!🌹
Ar dėl NGA ir nedarbo išmokos skirtumo sodra apskaičiuos automatiškai, kažko papil…
Taip. Jeigu ir toliau busit UŽT, tai sodra matys, jeigu motinystes ismoka mazesne ir automatiskai damokes skirtuma.
Nuo 560 eur.
nematomaaa parašė:
Aš visai ne į temą, bet kokia jūs nuostabi! Į visus klausimus aiškiai viską atsakot , net jei jie kartojasi milijoną kartų, bet vistiek nuoširdžiai viską išdėstot 🤍…
Ar galima prašyti darbdavio pratęsti vaiko priežiūros atostogas pvz.:mėnesiui, jei prašymas buvo užpildytas iki kol vaikui sukaks dveji metai? Ar norint prasitęsti būtina imti dar visus metus iki kol vaikui sueis treji metai? Ar tokiu atveju darbdavys gali prašyti prasitęsti vaiko priežiūros atostogas naudojant savo sukauptas kasmetines atostogas?
Darbo kodekse numatyta galimybė vaiko priežiūros atostogas imti dalimis ar pakaitomis iki kol vaikui sukaks trys metukai, bet plačiau nedetalizuojama, todėl neaišku.
Hopeee parašė:
Ar galima prašyti darbdavio pratęsti vaiko priežiūros atostogas pvz.:mėnesiui, jei prašymas buvo užpildytas iki kol vaikui sukaks dveji metai? Ar norint prasitęsti …
Nebūtina imti metų. Galut imti kad ir savaitę. Galit padirbti ir vėl eiti VPA
10 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
105 testuotojų vertinimai