Armanda parašė:
istatymiskai butu taip: jei gydytojas nustato, kad (siuo atveju) epidura yra butina gyvybei ir sveikatai, jinai privalo buti ir tuo labiau nemokamai. Jei paciente tik pageidauja jos, ligonine neprivalo sios paslaugos suteikti nemokamai. (as cia konsultavausi ligoniu kasose)
kai as skambinau i VGN apskritai ka atsivezti ir ka nusipirkti, tame tarpe apie epidura, man pasake, kad pirkti nereikia, jei prireiks duos ligonine, o paskui atpirksim, nes jei neprireiks, tai kur gi desit?. ta pati man patvirtino ir priemime kai nuvaziavau gimdyti.
Pagimdziau be epiduros, nes viskas ivyko labai greitai ir kai supratau, kad be vaistu nebeisgyvensiu, man jau nebedave, nes atsidarymas buvo 9 cm, suprantama.
BET paskui kai pradejom su vyru diskutuot apie tas epiduras su akusere, jinai labai nustebo, sako :nereikia jokiu atpirkinejimu, nu gi cia dabar, pirma karta girdziu"
tai va, zinok, kad gudras...
O kiek ta epidura kainuoja, jei jos prireiks? As tai nei pries, nei uz, jei bus laaaabai blogai, tada ir teks pasinaudoti, kad palengvinti skausmus..