2026.01.06 21:34 (prieš 3 mėn.)
Dėl NIPT po PGTa. Tai PGTa tyrimas užtikrina, kad nebūtų įkeltas embrioniukas, kuris JAU DABAR(sodinimo metu) turi genetinę mutaciją. Taip išvengiama blogos baigties nėštumų, kurių nesėkmė jau būna užprogramuota DNRuose iškart po kiaušialąstės apvaisinimo. Kažkaip taip man aiškino gydytoja K.
Visgi, net jeigu embrionas praėjęs PGTa, tai nereiškia, kad mutacija neįvyks ką tik pastojus. Žalingas medikamentų poveikis, infekcijos, nėščiosios sąlytis su aršia buitine chemija, net maistas (pvz. kepenėlių paštetas, kuris itin gausus vitaminu A, o pastarasis didesnėmis dozėmis itin pavojingas nėštumo pradžioje) gali nulemti labai liūdnas pasekmes.
Aišku, tikimybė, kad taip nutiks, nėra labai didelė, bet ir nelygi nuliui. Juk nėštukės, ypač po pagalbinių, dauguma itin saugomės ir viską darome taip, kaip suprantame, kad yra geriausia.
PGTa tiesiog suteikia šansą sėkmingai pastoti, o jau, kaip "nepagadinti" įsitvirtinusio embrioniuko, tai kaip sakant "gelbėjimasis yra paties skęstančiojo reikalas" - niekas nepadės iš šono.
Aš pasidariau NIPT ir man tas pridėjo papildomų ramybės taškų, kurių taip trūko nėščiai... Nors nei F, nei Vedmedovska (pas kurią IVF Rigoje turėjau du echo) nevijo darytis. Na matyt klinikos požiūris yra toks, kad jie tai darbą savo atliko gerai - įsodintas embrio po PGTa ir nėštumas vystosi, o toliau jau ne jų reikalas.
Sorry už ilgą rašliavonę, ne visad gaunasi trumpai ir aiškiai