2025.02.05 22:30 (prieš 1 m.)
Gimdžiau Kauno klinikose lapkričio pabaigoje. Trečio lygio nesirinkau, pakliuvome ten galima sakyti per klaidą
Planavome gimdyti kitur, buvome pasiruošę gimdymo planą ir pn, bet taip gavosi kad likus savaitei iki termino patikrai papuolėme į KUL ir nebeišleido mūsų. kadangi atsisakiau skatinti ir gimdyti anksčiau termino, tai ligoninėje iki gimdymo prabuvome 6d ir dar 2 po gimdymo. Turėjome privačią palatą, tai 50eur pirmos trys paros, likusios po 30eur. Jei norite maitinimo vyrui dar prisideda apie 7eur/d, bet bent jau man tai maistas nepatiko, mes eidavome valgyti į jų valgyklą, tai ten labai skanu tikrai
Kas liečia gimdymą tai vakare matuojant tonus fiksavo sąrėmius ir pasiūlė mums nakvoti gimdykloje, mažu ką
tai mes persikėlėm ten, labai fainai ištikrųjų laiką leidom, klausėm muzikos, juokavom su akušere, gulėjau vonioj bet kadangi jokia ten veikla nevyko nuėjom miegoti
pabudau apie 7 ir tokie kaip mėnesinių skausmai buvo, ir apie 7:30 nubėgo vandenys. Tai va tada pirmą kartą į palatą užėjo budinti daktarė, pamatavo kaklelį buvo 3cm ir išėjo… 7:50 man prasidėjo ką kas panašaus į sąrėmius, 7:55 maldavau epiduro nes galvojau kad numirsiu aš … ir kaip dabar pamenu kaip man aiškino, kad nepanikuoti, kad 3cm pats laikas pasipraktikuoti prakvepavima kol ateis anesteziologas iš ketvirto aukšto … 8:10 man jau buvo taip kad aš kalbėjau su dievais, pradėjo kristi vaiko tonai ir jau vyrui kišo lapus pasirašyt dėl extra cp, bet aš jau rėkiau kad jūs darykit ką jūs norit bet aš jau stumiu … patikrino 10cm! Tada iš extra cp plano vyko extra gimdymo planas. Realiai aš neviską net pamenu, dukryte gimė 08:28
Labiausiai džiaugiuosi, kad visas personalas dirbęs toje pamainoje buvo susipažinęs su mūsų gimdymo planu ir visi pakeitimai buvo labai dalykiškai aptariami su manimi ir vyru.
Ar gimdyčiau ten dar kartą? Tikriausiai, kad taip, bet vėl tik su gimdymo planu ir vyru šalia.
Ps. Gimdyti leidžia visomis pozomis, kokiomis pageidaujate