magd_aurėja parašė:
Mano atveju paprašius epidūro būtų jį davę tuoj pat, bet sulig kiekvienu sąrėmiu dingdavo vaiko širdelės tonusai. Tai reaguojant į tai, medikai paaiškino situaciją,…
Davė ir man tas dujas, bet man jos visiškai nepadėjo. Jos veikia taip: pajunti, kad ateina sąrėmis, turi griebti tą kaukę ir iš visų jėgų kokius 5kart įkvėpti. Ir TIESIOGINE to žodžio prasme kvėpuoti iš visų jėgų, lyg būtum kątik pakilusi iš ežero dugno, kur nekvėpavai geras dvi minutes ir tai tavo pirmieji įkvėpimai iškilus į orą
Tiesiog giliai kvėpuojant neveikia. Atrodo paprasta, bet aš su dvynių nėštumu negalėjau kvėpuoti net paprastai, nekalbant apie tą crazy super gilų hiperventiliavimą, nes diafragmai labai mažai vietos pilve.
Tada, net jei teisingai kvėpavai, jei atradai tam jėgų kankinama skausmų, yra kitas niuansas: ar teisingai apskaičiavai, kada reikėjo užsidėti kaukę, nes efektas ateina tik už gerų 10 sekundžių. Man dažnai buvo, kad nesutapdavo sąrėmio skausmo pikas su dujų poveikiu.
Ai, ir net jei pavyko surasti jėgų teisingam kvėpavimui, net jei apskaičiavai, kada užsidėti teisingai, sėkmės viską pakartojant iš naujo, nes apsvaigimas nuo dujų trunka labai trumpai, kokias 15 sekundžių maximum
Mane galiausiai dar ir pradėjo nuo tų dujų pykinti ir trenkiau tą kaukę į šoną. Slaugytoja sakė, kad daug ką pykina.
Tiesiog pasakoju toms, kas įsivaizduoja, kad čia kažkokia labai gera alternatyva epidūrui. Ta kaukė kainuoja labai daug pastangų, o efektas labai trumpas. O ją naudoti valandų valandas, kaip kai kurios čia sakė gimdė paromis, tai išvis neįsivaizduoju, kaip reiktų. Apsivemtum garantuotai... Ne tam ji skirta.