Egleee2 parašė:
Taip, planuoju negaliu pastoti, nes pas mane tth 9... 😢
Tuomet butinai reikia stebeti tth, kad butu ne daugiau 2.
Egleee2 parašė:
Taip, planuoju negaliu pastoti, nes pas mane tth 9... 😢
Meshka parašė:
Taip. 🌷
Sveikos, jungiuosi į klubą...
Lygiai dviem mėnesiams po kovido praėjus pajutau silpnumą su galvos svaigimais, širdis kalatojos. Maniau geležies trūksta, susimečiau krepšelį visokių tyrimų, o skydliaukės hormonus tik paskutinę akimirką įsidėjau. Na ir paaiškėjo, kad tokios anemijos gyvenime nesu turėjusi, o skydliaukės tyrimai rodo hipertirozę. Tuo metu pakrito svoris - pagaliau sau leidau eklerus ir bandeles :), o vos po kelių tardyferono tablečių silpnumas dingo. Tiesa, sutriko ciklas, atsidaro nemiga, nesvietiškai pašėlo augt nagai ir pagaliau nebebuvo šalta
Endokrinologė skyrė metazolį arklinėm dozėm; po trijų savaičių hormonai normoj, ATPO 300, Anti TG - 300, Ant TTH – 34. Puokštė gražu nors vazon merk. Radiologas sakė, kad echoskopija rodo Greivsą. Svarbiausia, kad bent kokių siaubų nerado. Įdomu, ką pasakys endokrinologė.
Mėnesinės pasirodė, svoris, gaila, bet nebekrenta :), miegu jau be melatonino.
Ar forume yra tokių kaip aš? Kaip suprantu, daugumai priešingos problemos. Visoms linkiu kuo daugiau sveikatos!
Viola1 parašė:
Sveikos,mamai hipertireozė. Noriu pasiteirauti, Tth 0.08, o tireotropinis 60. Gal galite pasakyti,ar šie rodmenys smarkiai skiriasi nuo normos? Na,pvz turiu omeny,c…
Sveiki
visu pirma, tai tth ir tirotropinis hormonas yra vienas ir tas pats... tth gali buti 0.08 bet skaicius 60 yra kazkas kitas, gal atpo? 🤔 pasitikslinkit.
Nes tth 0.08 rodo hipertiroze, o pati tth norma yra nuo 1 iki 5
Sunku vertinti, nes kiekvienas zmogus su tokiu skydliaukes skaiciumi gali jaustis skirtingai, o taip pat svarbu ar yra mazgeliai ir kokie jie
bendrai kalbant, jusu mamos atvejis nera nei labai retas, nei kazkoks ypatingas (zinant tik tiek, kiek paraset).
Mano atveju tth<0.01, bet jauciausi salyginai neblogai. Siek tiek svaigdavo galva, slinko plaukai, jegu nulis, sirdis permusinejo. Turiu du mazgus, abu nera piktieji, todel jodu gydyti nereikia. Geriu metizoli, kuris letina skydliaukes veikla. Per daugiau nei puse metu tth pakilo tik iki 0.2 o savijauta nelabai geresne... sunku pakelti ta skaiciu, bet kitiems tikrai taiko gydyma jodu, tuomet gal viskas greiciau
Viola1 parašė:
Ačiū labai už atsakymą. 60, tai rodmuo laisvo tiroksino. Ar tai labai didelis?
Jo normos kiek pamenu nuo mazdaug 10 iki 20
Su laisvu tiroksinu esme tokia, kad kuo mazesnis tth, tuo didesnis laisvas tiroksinas
gydant tth dideja, o laisvas tieoksinas mazeja
kiek zinau, jis pakankamai lengvai pasiekia ribas gydant
ko neina pasakyti apie tth
Bet kuriuo atveju, jusu mamai dabar labai svarbu padaryti skydliaukes echoskopija ir suzinoti ar nera mazgeliu, nes vyresniame amziuje tikrai neretai randama mazgu ir tikrai neretai gydoma jodu...
Mano gimines moterys beveik visos turi skydliaukes problemu, taciau kurios jas atrado vyresniame amziuje, buvo jau gydomos jodu del mazgeliu, o metizolis, kuris israsomas skydliaukes veiklai letinti, tampa tik pagalbine priemone, nors man ji kaip pagrindine
Egleee2 parašė:
Labas vakaras merginos, nebežinau nei ką daryt... Puolu į neviltį vastoti.rodo kosmosą TTH.. Didžiausias yra buvęs 11.. Buvo nukrite iki 9... Ir va šuolis…
Man pries pradedant gerti tiroksina tth buvo apie 11-13. Pradejus gerti tiroksina, susinormalizavo ir tilpo i normas. Iki nestumo pakako 50mg tiroksino dozes, gimus vaikui (o gal ir tiesiog su amzium) jau reikia 125mg.
6 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai