GyvenantiPuikiai parašė:
Teismo leidimas kam? Nieko nesupratau
Įkeisti turtą.
GyvenantiPuikiai parašė:
Teismo leidimas kam? Nieko nesupratau
Įkeisti turtą.
Catallea parašė:
Įkeisti turtą.
Dabar vyras turi būstą su paskola, jūs su vaiku registruota būste, kurį norite įkeisti ir imti kitą kreditą, o vaiką deklaruoti vyro būste? Pačios situacijos nesuprantu.
GyvenantiPuikiai parašė:
Dabar vyras turi būstą su paskola, jūs su vaiku registruota būste, kurį norite įkeisti ir imti kitą kreditą, o vaiką deklaruoti vyro būste? Pačios situacijos nesupr…
Na ne, atrodo gana aiškiai suformulavau. Perkame naują namą, aš su dukra esame registruotos mano tėvų namuose, vyras- savo turimame būste. Tai ar reikės teismo leidimo įkeisti tą naują perkamą namą, jei dukra bus registruota vyro nuosavybėje, ar ne. Nes kiek skaitau, tai suprantu, kad nereikia, kai šeima jau turi NT, bet kaip, kai tas turtas taip pat įkeistas bankui.
Na, bet kokiu atveju, pasiskambinsiu notarei pasikonsultuoti, kad būtų garantuota.
Catallea parašė:
Na ne, atrodo gana aiškiai suformulavau. Perkame naują namą, aš su dukra esame registruotos mano tėvų namuose, vyras- savo turimame būste. Tai ar reikės teismo leid…
Ai, jūs kažkada seniau jau rašėt
supratau
geriausia klaust notaro, bet pvz mano vyras turi sūnų, kadangi sūnus registruotas mamos nuosavybėje, teismo leidimo nereikėjo. Jeigu mama būtų neturėjus savo turto, būtų reikėję teismo leidimo. Bet jie nebuvo susituokę ir gyvena atskirai. Bet mums notarai viską ir susakė
Mūsų bankas reikalavo teismo leidimo nors visi 3 esam registruoti tėvų būste. Teisėja leidimo nesuteikė argumentuodama, kad jis nereikalingas - dukra turi gyv. reg. vietą. Aiškinos ji su banko vadybininke vėliau, nes aš jai ir dar prieš tvarkant pop. sakiau, kad nelogiška jog prašo.
GyvenantiPuikiai parašė:
Ai, jūs kažkada seniau jau rašėtsupratau
geriausia klaust notaro, bet pvz mano vyras turi sūnų, kadangi sūnus registruotas mamos nuosavybėje, teismo leidimo …
O, geras, aš net pati jau pamiršau, vadinasi
aiii, kai tas procesas toks kelis mėnesius trunkantis pas mus, tai jau tikrai nieko keisto, kad ir ne pirmą kartą klausiu
ieva.88 parašė:
Mūsų bankas reikalavo teismo leidimo nors visi 3 esam registruoti tėvų būste. Teisėja leidimo nesuteikė argumentuodama, kad jis nereikalingas - dukra turi gyv. reg.…
O kam bankui leidimas. Mūsų tai prašė notarai, kai hipoteką sudarinėjom. Bankas sakė nežino, kam reik leidimo ar ne, nes notaras pasakys viską ir notaras tikrino, ar reiks mums ar ne leidimo. Ir sakė, jei vaikas registruotas tėvų mamos ar mano vyro bute, leidimo reiks. Jeigu mamos nuosavybėje, tada nereik leidimo
GyvenantiPuikiai parašė:
O kam bankui leidimas. Mūsų tai prašė notarai, kai hipoteką sudarinėjom. Bankas sakė nežino, kam reik leidimo ar ne, nes notaras pasakys viską ir notaras tikrino, a…
Hipoteką sudarinėjom su banko notaru.
ieva.88 parašė:
Hipoteką sudarinėjom su banko notaru.
Bankas neturi savo notarų, bet yra notarai, turintys sutartis su banku
tai ne bankas suklaidino, o notaras
Bet mums irgi sakė kaip jums notaras. Keista, kad nesutapo notarų ir teisėjo informacija
GyvenantiPuikiai parašė:
Bankas neturi savo notarų, bet yra notarai, turintys sutartis su bankutai ne bankas suklaidino, o notaras
![]()
Ta prasme? Iš kur jūs žinot, kas mūsų prašė rinkti dokumentus ir kokius? Su hipoteką pasirašančiu notaru mes susitikimą turėjome per banką, vadybininkė organizavo laiką. Ir taip, notarui reikėjo dokumento iš teisėjos, kuriame nurodyta, kad prašymas atmestas ir argumentuota kodėl.
Nematau reikalo kažką įrodinėti. Kam informacija rūpėjo aš ją suteikiau.
Jei kam aktualu, paskola imta per Luminor.
9 testuotojų vertinimai
22 testuotojų vertinimai
17 testuotojų vertinimai