Filutiki parašė:
Turiu klausimą, kai rašo vieta eilėje, tai čia ta vieta yra po brūkšnio, ar čia bendroje laukiančių eilėje vieta?![]()
Ta, kurioje jūs dabar esate
Filutiki parašė:
Turiu klausimą, kai rašo vieta eilėje, tai čia ta vieta yra po brūkšnio, ar čia bendroje laukiančių eilėje vieta?![]()
Ta, kurioje jūs dabar esate
Helly parašė:
1. Galite [ildyti prašymą į grupes nuo 1,5 metų. Ir kelti lankymą keliems mėnesiams tai tikrai. Žinokite, kad ta pradžia būna tokia vieną savaitę eina, kitas dvi ne…
Aciu!
As dabar noriu savo prasyma redaguot del darzeliu, irasyti viena dar bet taip bijau kad mano eile nenusimustu🥺
Greta_aa parašė:
Aciu!
Eilė jums nusimuš nebent tuo atveju, jeigu kol jūs pildysit, kas nors užpildys prašymą su daugiau prioritetų nei jūs. Na, bet toks kandidatas jums visada numuš eilę ;) Eilė sudaroma pagal prioritetų skaičių ir pagal registraciją Vilniaus m. savivaldybėj, tai kaitaliokit tą prašymą kiek norit, vien dėl keitimo niekas jūsų eilės nenumš
Helly parašė:
Pirmiausia noriu pasakyti, kad prašymą visada galite koreguoti daug kartų ir nuo to jūsų eilė nekinta.
Sveiki.
Gal padėsite man jūs, arba dar kažkas šiame forume, kas žino
Berniukui rugsėjį bus 1,7 m. Galvojau, kad nuo sausio 1 d. atsinaujina laisvų vietų darželiuose sąrašas, ir bus galima užregistruoti į lopšelį. Tad šiandien atsisėdau registruoti, bet deja, pasiūlymas darželių buvo labai skurdus. T.y. vieno norimo darželio net negalėjau rinktis, o kitame norimame darželyje buvo tik rusų grupė. Tai užrašiau į rusų (pas mus tėvelis rusiškai kalba). Kodėl galima rinktis tik tiek mažai?
Skaičiau, kad nuo kovo 1 d. formuos darželių grupes. "Prašymą galima registruoti tik į grupes, kuriuos yra suformuotos darželyje, ir kurios atitinka vaiko amžių tais kalendoriniais metais, kuriais pageidaujama pradėti lankyti darželį. Nuo einamųjų metų kovo 1 d. iki kovo 10 d. tėvai (globėjai) https://svietimas.vilnius.lt turi galimybę pasitikrinti, ar yra pasirinktose įstaigose formuojamos prašyme nurodytos grupės. Nesant tokios grupės tėvai (globėjai) turi teisę pakeisti prašymą. Pašymo pateikimo/redagavimo data neįtakoja eiliškumo."
Ar yra šansų, kad kovą atsinaujins informacija, ir gal leis pasirinkti norimas grupes? Ar aš jau pavėlavau? Kodėl neleidžia net pasirinkti norimų darželių? (nors žinau, kad ten yra net kelios lopšelių grupės)
migg parašė:
Sveiki.
Gal padėsite man jūs, arba dar kažkas šiame forume, kas žino![]()
Tie darželiai dar nepaskelbė, kokias tiksliai formuos grupes. Labai gali būti, kad ir neformuos naujų lopšelio grupių. Dabar kažkodėl mažina jų skaičių. Pernai registravau vaiką į 5 darželius ir tik vienam iš jų buvo lopšelio grupė. Bet į ją papulti buvo neįmanoma 1,5 m. vaikui, nes vaikus rikiuoja į eilę pagal amžių: kuo vyresnis, tuo aukščiau. Taigi mažiausieji buvo sąrašo apačioje, o viršuje visi dvimečiai. Tai argi ne juokinga?
Na, mums nereikėjo lopšelio, bet tiesiog paanalizavau tą eilę, nes mus irgi įrašė kaip kandidatus 1,5-3 m. grupėj.
Greta_aa parašė:
Aciu!
Redaguoti prašymus ir keisti eiles galima tiek kartų, kiek norisi. Nuo to eilė nepriklauso.
Lady1 parašė:
Tie darželiai dar nepaskelbė, kokias tiksliai formuos grupes. Labai gali būti, kad ir neformuos naujų lopšelio grupių. Dabar kažkodėl mažina jų skaičių. Pernai regi…
Labai teisingas pastebėjimas. Lopšelį įmanoma gauti arba rajone, kur daug darželių, arba, kada formuojamos grupės 1,5-2 metai.
Helly parašė:
Redaguoti prašymus ir keisti eiles galima tiek kartų, kiek norisi. Nuo to eilė nepriklauso.
Bet pvz jei tas lopselis-darzelis rugsejo men neformuos naujos grupes, tai man net neleis itraukti ta darzeli i sarasa?
Kazkaip nerandu kur galima pasitikslinti ar bus naujos 1,5metu grupes ar ne🤔
migg parašė:
Sveiki.
Gal padėsite man jūs, arba dar kažkas šiame forume, kas žino![]()
Pabandysiu atsakyti:
Kodėl galima rinktis tik tiek mažai? - nes jų dabartiniai darželiai neturi. O dar kiek bus formuojama bus žinoma tik Kovo pradžioje. Be to, lopšelių skaičių mažina bei "daro" 1,5-3 metų grupes. Kas realiai labai sunku papulti neturint dviejų metų.
Kovą galėsite rinktis iš realių suformuotų grupių ir laisvai redaguosite prašymą niekur nevėluodama.
Jei tikrai privalote leisti vaiką nuo 1,5 metų, rekomenduoju žiūrėti visus įmanomus lopšelius Vilniuje ir rinktis artimiausius. Kuriame rajone gyvenate?
Greta_aa parašė:
Bet pvz jei tas lopselis-darzelis rugsejo men neformuos naujos grupes, tai man net neleis itraukti ta darzeli i sarasa?
Taip, jums ir po kovo rašys "nėra tinkamos grupės" ir tiesiog jūs nedalyvausite sudarant eiles šiam rugsėjui.
Apie naujas grupes bus skelbiama kovo pradžioje. Kiek amžiaus grupių, kiek metų ir pan. BET visada galite paskambinti į daržiuką ir pasiklausti.
5 testuotojų vertinimai
14 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai