Visi vaikuciai nuostabus, ir visi vaikuciai pabaigs mokyklas ismoke tiek skaityti tiek rasyti
jei dabar kazko daugiau moka juk nereiskia kad visa gyvenima taip bus, nereiskia kad visur vaikui sekasi. Vaikai yra labai skirtingi ir veliau tik dar ryskiau matysis kaip jie mokinasi, kad jiems idomu ir kas ne. vieni gal vidutiniskai mokinsis, kiti labai gerai, treti visai ilgai blaskysis... mums mamoms svarbu patyliukais skatinti, dominti, uzvesti ant tinkamo kelio, parodyti...
kas del tos puikybes ar ne puikybes... as pamenu didziavausi pirmagimiu kad pradejo vaikscioti labai anksti. 9.5 men jau lakste! bet sneket velai pradejo. dabar dukrai metai ir 1 men bet dar nenori vaikscioti bet uz tai kiek sneka jau, man sokas kad toks mazas vaikas tiek zodziu moka pasakyt
tad mamos visos galima kazkuom pasigirti ir pasidziaugti savu vaiku gebejimais. kazkur blogiau sekasi, kazkur geriau...
as va pasiguost galiu. Mes kadangi gyvename uzsienyje, tai sunus sneka lietuviskai prasciau nei Lietuvoje bendraamziai ir man labai liudna del to. turejome privacia lietuviu mokytoja, dabar keliaus vel i lietuviska mokyklele sekmadienine... labai tikiuosi kazkaip linksnius sutvarkysim, rasyba pramoks lietuviska... kartais ir mintis keistai desto... pvz jei norejo pasakyt liudnas sapnas, o jis pasake vargsas sapnas. arba kirciuoja ne Asara (ant pirmos a kaip ir turi but) bet sukirciavo asAra. nu noredamas atrodo nesugalvotum pasakyt o va jam normalus zodis. liudna, bet bandom taisyt padeti. Tai cia nesiseka... bet mano sunus Norvegijoje jau antrokas, skaito laisvai, raso, plaukia ir zaidzia sachmatais... sneka laisvai norvegiskai, angliskai. Labai gerai matematika sekasi (tik tekstiniai uzdaviniai kartais stringa).. na va yra ir kuo pasigirt ir kazkur labai paliudet. bet labai viskas priklauso nuo aplinkos, ka vaikas megsta, kuom uzssiima daznai.. va knygu visai nenori skaityt. neidomu, nes teveliai neturi kada skaityt arba skaito kai vaikus suguldom
lego maniakas. galetu tai lova turbut pats pasistatytu is lego.. megsta aisku kaip ir daznas zaidimus per plansete, ir playstasion, bet esu sitam reikale griezta ir turi taisykle sena - kas antra diena tik leidziu po dvi valandas. savaitgaliais gali draugu pasikviesti pazaisti valanda viena.
nepipykim gi, visi vaikai nuostabus. as grizus i Lietuva visada galvoju kokie saunuoliai vaikai kaip aiskiai graziai sneka lietuviskai, kaip graziai desto mintis! pavydziu ju mamoms! na bet ir mes pasitempsim

nu kaip gali sektis, kai pati pradžia, mokytoja nesusigaudo dar kur koks vaikas