2012.06.28 12:22 (prieš 14 m.)
anesteziologas parašė:
Dūrio momentą galima sulyginti su vabzdžio įgėlimu. Tačiau, jei adata priartėja arti nervinės šaknelės, pajuntamas dilgtelėjimas lyg elektra nukrėstų. Trumpas toks. Tada gydytojas pakoreguoja adatos padėtį, nes ji buvo per arti nervinės galūnėlės. Ten leisti vaistų negalima, nes galima galūnėlės pažeida.
Iš principo, skausmo pojūtis individualus dalykas. Tačiau praktikoje nepasitaikė atvejų, kad dėl jo reiktų nutraukti procedūrą.
Raikia pastebėti, kad dūris spinalinei ir epidūrinei nejautrai skiriasi. Dūrio spinalinei ateju odą nuskausminti nebūtina, nes odos nuskausminimas skaudesnis už patį nejautros atlikimo dūrį. Tuo tarpu atliekant epidūrinės nejautros dūrį, odą nuskausminti būtina: manipuliacija atliekama storesne ir tvirtesne adata, kas sukeltų tikrai nemalonų pojūtį.
Labai aciu uz atsakyma. Tai reikstu, kad jei suskausta as tureciau pasakyti anesteziologui, kad man skauda, ar jis pats pamatys tai is mano reakcijos? Operacija paskirta uz savaites, del jos nesijaudinu tiek, kiek del nuskausminimo... Tikiuosi praktikoje nera atveju, kad pazeidziama nervine galunele ir del to atsiranda nepageidaujamos pasekmes? Tikrai labai jusu atsiprasau, jri mano klausima sukelia jums sypsena ir atrodo kvailoki, bet man kazkodel baisoka, kai kalba eina apie stubura, stuburo nervus ir t.t., kai nezinai ar tai gali pasibaigti, svelniai tariant, liudnai...