Gėlytės parašė:
Tai jei čia žmonėms labai blogai jie ir važiuoja į užsienį
ir nematau čia tame nieko blogo, nei smerkiu šiuos žmones, nei teisinu, čia kiekvieno reikalas, kaip jis gyvena, savo parašyme nė žodžiu neužsiminiau, jog tokie žmonės blogai elgiasi
. Čia jau ne man tai spręsti.
O kad daug nusivylusių valstybe, tai tiesa, vien pažiūrėjus į emigracijos rodiklį, bet visada lengviausia bėgti...
Reikia visur stengtis įžvelgti ir gerų dalykų... Nė žodžiu neužsiminiau, kad čia mes vyru gyvename kuo puikiausiai ir nieko mums netrūksta, mes taip pat taupome, kaip ir kiekvienas normalus žmogus
. Matau kokius mano vyras moka nežmoniškus mokesčius valstybei... Tik mums čia gera gyventi ir neverkiam kiekvieną dieną, nekoliojam valdžios, nieko tuo nelaimėsi, reikia pačiam mokėti gyventi, o neieškoti kaltų, kodėl tau nesiseka...
na bet sutik su tuo, kad ne vien blogai tiems, kurie isvaziuoja i uzsieni.tukstanciai zmoniu,kuriems blogai ir kurie negali isvaziuoti, arba nenori. kad ir tie patys pensininkai...paziurek kaip jie gyvena dauguma..tai ir skundziasi,nes nieko daugiau padaryti negali.o uzsienyje kaip pensininkai gyvena..sakyciau,nesulyginamai...
sakai lengviausia begti.. tai aisku, o ka daryti zmonems, kai pvz cia Lt negali islaikyti seimos?gyvena pvz su 2-3 vaikuciais, reikia islaikyti namus,vaikus ir dar sau kazka leisti..dauguma tokiu seimu tai turbut negyvena kaip insktai taukuose... tai ir isvaziuoja teciai, ar mamos palike vaikus dirbti, kad bent kazka galetu sau ir vaikams daugiau leisti...as ju nesmerkiu. taip jei lengviausia begti - pirmyn! jei tik gyvenimas nuo to pageres,kam kankintis? teisingai Vaida sake, kad vaikai tautiskumu sotus nebus. o juk kiekvienam manau norisi savo vaikui to,kas geriausia ir norisi pilnaverti gyvenima gyventi visomis prasmemis..
o man pvz noretusi, kad butu geriau ne man vienai... noretusi, kad butu geriau ir draugems,ju seimoms, ir giminaiciams ir pan.kai pamatai is arti kaip kiti zmones vargsta, tai imi kaltinti ta valstybe nori-nenori.. o kai rodo tokias visokias issipildymo akcijas, kai vaikuciai serga veziu,o tevai neturi tiek pinigeliu nei gydymams, nei dar kazkam..kur tada valstybe buna? galetu kompensuoti ne 10 ar 20 %, o bent 80-90% .. ir pilna tokiu atveju.. ka ir sneketi cia apie ta valstybes "geruma"... as tai nznau, kazkaip ziuriu i dauguma,ne vien sau po nosim...