uzhmarshtis parašė:
Beje, dabar irgi tas pats. Mazoji lauke lekia savo reikalais ir mamos nereikia. Tik kad ji dar nevaiksto,
oho, vis dar nevaiksto? iprasta visada galvoti , kad mergytes visada lb anksti viska pradeda, o va ir isimtis :/
uzhmarshtis parašė:
Beje, dabar irgi tas pats. Mazoji lauke lekia savo reikalais ir mamos nereikia. Tik kad ji dar nevaiksto,
oho, vis dar nevaiksto? iprasta visada galvoti , kad mergytes visada lb anksti viska pradeda, o va ir isimtis :/
GiedreMac parašė:
Mano tai isvis nieko... tetete mamama, bet cia jie ne su asmeniu susieti o tiesiog... pradejo eiti i darzeli, tai gal kazkiek ismoks kazka... nes ten visi vaikuciai…
kaip pirmos dienos darzely? visa diena buna? mes dar taip ir nepasibuvom
pazyma tvarkomes medicinine
GiedreMac parašė:
Mano tai isvis nieko... tetete mamama, bet cia jie ne su asmeniu susieti o tiesiog... pradejo eiti i darzeli, tai gal kazkiek ismoks kazka... nes ten visi vaikuciai…
Benas kai kada daugiau ką pasako, bet dažniausiai daugiau klausinėja rodydamas į daiktus. Gali klausti to pačio daikto pavadinimo milijoną kartų
O šiaip kol kas tik sako - Abą(Labas), ate, ba ba(pasibaigė/nėra), brummm(mašina/traktorius), au au(šuo), bum bum(kamuolys), bam bam(akmuo), kartais sako mama, amam(kartais reiškia, kad nori valgyti, kartais - einam), dzzzz (musė/vabalas). Žino ir rodo savo kūno dalis, supranta, kai sakai tarkim gėlė, tai giliai įkvepia ir iškvepia, suprask - kvepia
Kai sakai, kad karšta - pučia. Dažniausiai supranta ką jam sakai ir tai padaro. Ateis laikas ir tai kalbai, viskas savu laiku
Čia kaip su vaikščiojimu, dantų skaičiumi ir panašiai. Vieniems viskas anksčiau, kitiems - vėliau.
O į darželį eisime nuo rugpjūčio. Bus tokie pasibandymai. Taip rekomendavo direktorė. Pasak jos, kai atveda iš karto visai dienai, tai visa grupė skamba nuo ašarojančių varliukų choro. Tai bandysim po truputį pratintis. Kai pagalvoji, kaip greitai tie mažyliai auga...
saldele parašė:
kaip pirmos dienos darzely? visa diena buna? mes dar taip ir nepasibuvompazyma tvarkomes medicinine
![]()
Buna nuo 9 iki 12:30. Pavalgo pietus ir parsivezu namo miegoti. Siaip patinka jai ten, noriai eina, sake aukletoja kad visko buna, ir paverkia ir ant ranku prasosi. Bet sake viskas proto ribose. Jei butu labai blogai skambintu kad pasiimt namo. Siandien net sake raitesi pietu nusnaust
bet atvaziavau pasiimti. Labai gerai kad maniske pati graziai valgo, tai sake labai palengvina darba, nes kiti vaikai ir 2 metuku dar sauksto nenulaiko. Ziuresim kaip bus toliau. Viena auklyte isiziurejusi tai pas ka tekina nuskuodzia kai atvedu, net nepamoja man. I lauka irgi noriai eina su visais, siunta lauke. Siaip gal dar mazoka ji ten, bet per vasara po truputi pasipratinsim ir paaugs tuo paciu. Nes dbr ten visi 2 metu vaikai tai jinai visai kaip leliukas atrodo. Atrodo toks nelabai didelis skirtumas bet ant vaiku labai matosi
GiedreMac parašė:
Buna nuo 9 iki 12:30. Pavalgo pietus ir parsivezu namo miegoti. Siaip patinka jai ten, noriai eina, sake aukletoja kad visko buna, ir paverkia ir ant ranku prasosi.…
geras, o pirma diena atvedei ir palikai?
as nezinau kaip su Kajum daryt, ar man pabut, ar palikti. bijau streso ivaryt.. mes snd tipo pas stomatologe buvom, net nepaziurejo,irase i pazyma ir viskas
cirkas, ko ten eit.
saldele parašė:
geras, o pirma diena atvedei ir palikai?as nezinau kaip su Kajum daryt, ar man pabut, ar palikti. bijau streso ivaryt.. mes snd tipo pas stomatologe buvom, net …
Mum pas akiu labai baisu buvo, baube gal valanda. O pirma diena tai palikau. Atvedziau, kaip tik muzikos uzsiemimas buvo, sakau as gal pabusiu siandien, sako mamyte nejuokaukit, eikit ilsetis. Jei matys kad verkia jau taip kaip kiti vaikai neverke pirmom dienom tai tada paskambinsim. Sake viako buna. Pvz vakar sake labai verke, bet jai bangom, tarp uzsiemimu kai pamato kad manes nera. Poto buna laukas, pietus ir as atvaziuoju, tai realiai sunkiausiai pirma valanda buna jai. O siandien tai jau butu ir miegot likus
saldele parašė:
geras, o pirma diena atvedei ir palikai?as nezinau kaip su Kajum daryt, ar man pabut, ar palikti. bijau streso ivaryt.. mes snd tipo pas stomatologe buvom, net …
Sveiki,
Musu mazulis darzeli lanko nuo 12men. Galiu papasakoti kaip vyko adaptacija (mes Norvegijoj, bet turbut galioja visur). Mus pasikviete siek tiek susipazinti dar pries pradedant lankyti darzeli. Pora kartu, po pora valandu, atskirame zaidimu kambary su aukletoja ir pora vaiku. Pirmaja lankymo savaite: pirma diena kartu 2val, antra diena palikau sunu 2val, trecia, ketvirta ir penkta dienom pasiemiau po pietu. Sekancia savaite pilnu laiku. Kaskart mama turi atsisveikinti, ne dingti vaikui is akiu ir nesugrizti, net jei verkia. Buvo asaru gal 2sav po 2min
O del valgymo kazkas minejo, bent jau pas mus niekas apskritai nekalba apie palengvejusi darba, kai vaikas pats valgo ant prasosi ant puoduko. Visos aukletojos supranta, kad vaikai skirtingai auga, skirtingo amziaus ir niekam nesudaro problemu, jei kazko vaikas nepadaro.
domus parašė:
O i darzeli vyresnele planuojat leisti? Pas mus, jei viskas ok, rudeni irgi atsiras naujagimis, tai man didziulis galvos skausmas, ka daryt del darzelio...
As irgi lb noreciau nuo rudens i darzeli leisti, tik baisu, kd ligu parnes man ir naujagimiui, tai nzn ka daryt... ar rizikuoti, ar geriau namie buti. O siaip vaikas lb aktyvis, bendrauti norintis, tai taip butu gerai darzelis...
saldele parašė:
Eiti reikia tam kad pratinti vaiką nuo pirmų dienų lankytis pas stomotologą ir kitus gydytojus. Mums irgi tik dantukus paskaiciavo ir tiek.
O kaip pradėti geriausia derinti su auklėtoja. Jos tikrai geriau žino kaip elgtis.
viltesim parašė:
As irgi lb noreciau nuo rudens i darzeli leisti, tik baisu, kd ligu parnes man ir naujagimiui, tai nzn ka daryt... ar rizikuoti, ar geriau namie buti. O siaip vaika…
Ech ligos tai tikrai dažnos. Mums sloga jau nebe liga. Nors ją susirgo pirmą kartą tik darželyje. Aš dėl darželio visai nesigailiu, nes kiek veiklos turi ir vis kažką naujo daro. Aš jaučiu kasdien tiek užsiemimų neprigalvočiau
13 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai