Indrė_dėkinga parašė:
Laba!
Klausimas kvailas.
Nesu suknelės uždėjus 🫣 namie išvis su smėlinuku varinėja. Timpas uždedu kur nors einant. Na ir ant viršaus ką nors gražesnio 🤭
Indrė_dėkinga parašė:
Laba!
Klausimas kvailas.
Nesu suknelės uždėjus 🫣 namie išvis su smėlinuku varinėja. Timpas uždedu kur nors einant. Na ir ant viršaus ką nors gražesnio 🤭
Katty parašė:
Suprantu....sake dirbti daryti kiekvirna dien atos visus judesius ir pratymus. Siandien darem per asaras . Rytoj gal bus geriau...
Per ašaras darėm 17 mankštų iš 20 (raidos centre) ir beveik visad privačiai, net baseine, kai ant vandens kilimo darė pratimus. Tik vandeny be ašarų..
Mano paieškos prasidėjo birželį, kai buvo 5mėn ir nesivartė. Paskui nesivartė+nešliaužė+nesisėdo+neropojo. Ir finale dabar pradėjo vos vos iš palengva ropot, milimetriniais žingsniukais.. bet taip ir nesivarto, nesisėda (nebent po nugara refliukso pagalvėlė, tada iš atsilenkimo atsisėda). Išstovi po 5min atsirėmus pilvuku į sofą ir žaidžia su kažkuo ką ant sofos padedu. Tai kinezė neleido skatint vaikščiojimo. Liepė drąsiai ropot kiek įmanoma, kol komfortiškai gebės ropojant įveikti kliūtis, barjerus. Nes neatlikus šliaužimo ir vartymosi reik duot smegenim veiklos koordinuot keturias galūnes. Taip pat pamokė kristi. Kai išmoks kristi, tada vaikščiojant nereiks šalmuko. Ties 11mėn pabaiga jau galėsiu padirbėti su ėjimu palei sofą ar įsikibus į mano rankas. Jei strigs ropojime ir ties 12mėn nepradės vaikščioti palei atramą - kreiptis siuntimui. Šiems metams išnaudojau 20 nemokamų. Nuo sausio galėsiu pretenduot, jei pastrigs.
Pabaigoj aplankė logopedė. Paaiškino, kad iki metų turi parodyti - ty atpažinti kur tėtis, mama, kažkas iš kitų besilankančių artimųjų ir šuo, bei paskemenuoti ma-ma siejant su manim, ne lempa. Į kasdienę vartoseną įtraukti "kur" kur mama? Kur eisim? Į lauką. Kur kepurė? Va kepurė. Įtraukti "noriu". Nori valgyt? Daug dviejų žodžių kombinacijų.. ir jokių ekranų. Knygutės su vienu piešinėliu vienam lape, na ta prasme, neperkrautas puslapis, o aiškūs akcentai.
Na auginančiom kelis vaikus tai gal juokingai 😀 bet kai čia pirmoji ir vaikų rankose nelaikius - viskas naudinga.
Indrė_dėkinga parašė:
Per ašaras darėm 17 mankštų iš 20 (raidos centre) ir beveik visad privačiai, net baseine, kai ant vandens kilimo darė pratimus. Tik vandeny be ašarų..
Turbut žinau ta logopede, jei raidos centre. Man buvo juokinga pirma kart, juokinga ir antra kart kaip ji aiškino 😃 aš su abiem savo vaikais kalbu nuo kūdikystės. Gal kitos taip nedaro, dėl to taip išraiškingai ta logopede aiškino 😂😃 kai jau vaikšto, tai realiai krenta ir rankom pasigauna save, jokių šalmu nereikia. Va šitas laikas dabar man yra žiauriausias, kai stojasi, praslysta kojos, nespėja susigriebti. Jau nusipirkau šalmą iš drauges paimsiu dar ir vaikštyne. O kad pamokysit kristi ant dupces, nereiskia kad ir kris ant jos. Kiek mokinau šaviške krisdavo kaip rastas atgal iš viso ūgio (skirtingi vaikai, skirtingos patirtys). Jums gal pasiseks ir išmoks kris
Pūkė2020 parašė:
Mes turim vaikstyne ir man tai isigelbejimas🙂 galiu nors kazkiek pabut laisvom rankom, nes tada is paskos su ja man varo, bet vistiek lengviau. Tai as net nesuprant…
Ir man padeda. Vaikas nebūna ten visa diena, nemiega 😃 ir gultukai nėra gerai, viskas yra tik pagalbines priemones trumpam.
Indrė_dėkinga parašė:
Galit gaut dar nemokamu. Bet turit vėl gauti siuntimą, tada turi siusti į lopšelio raida (trečia lygi). Ir jie apsiims mankštinti, bet jau ne daug iki nauju metų liko. Gal net nespėtų eile ateiti
Katty parašė:
As nepuosiu..kasdienai ji buna su timpem ir maikute namie..kojines visad nuimtos burnoje buna😁😁o megztini uzdedu tik i lauka einant..ji tokia uzsigrudinus amzinai k…
Pritariu jūsų vyrui. Palikit vaiką ramybėje ir mažiau instagramų ar kitų žiūrėkite. Mes 10 mėnesį pradėjome ropoti.
Gruodis24 parašė:
Pritariu jūsų vyrui. Palikit vaiką ramybėje ir mažiau instagramų ar kitų žiūrėkite. Mes 10 mėnesį pradėjome ropoti.
Situacijos yra individualios. Mums kineze pasake griežtai nepalikti savai eigai, nes raumenys tikrai silpni buvo.
julyp parašė:
Situacijos yra individualios. Mums kineze pasake griežtai nepalikti savai eigai, nes raumenys tikrai silpni buvo.
Man irgi vat grieztai pasake, kad turim nepalikti o dirbti kasdien..nors raumenis nera silpni..tvirta paneke tik nepagauna kampo. Tai ar palikti ramybeje ar dirbti..dabar pati turiu jusprest gaunadi..😁😁😁arba viduriuka atrast, kad zaidimu forma bet truputi kasdien padirbet...
O gal nuo gimimo pas kažkurios vaikuti pastebėtas trumpas pasaitėlis? Ar kažką darėte? Nes man ligoninei kai tik gimė sakė kirpti, bet iki menesio laiko kerpa, o kita pasake jog gali ataugti. O seimos gyd sake su lazeriu, bet paskaiciau kad nuo 5 m tik nes turi issedeti.. tai negi su narkoze🤔🤔
Eglė parašė:
O gal nuo gimimo pas kažkurios vaikuti pastebėtas trumpas pasaitėlis? Ar kažką darėte? Nes man ligoninei kai tik gimė sakė kirpti, bet iki menesio laiko kerpa, o ki…
Mums pakirptas pasaitėlis, nors būvo daug gydytojų sakyta palaukit dar ,ir būvo daug tos kurios sakė kirpkit .kažkur po pusantro mėnesio ir pakirpom
10 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai