Sveikos, mamos. Raidos centre kalbos raidos sutrikimas staigiai patapo ivairiapusiu raidos sutrikimu. Tiesa dar nepatvirtintu. Blaškausi, pykstu ir panikuoju Man tai visiškai nauja ir nežinoma

Megann parašė:
Sveikos, mamos. Raidos centre kalbos raidos sutrikimas staigiai patapo ivairiapusiu raidos sutrikimu. Tiesa dar nepatvirtintu. Blaškausi, pykstu ir panikuojuMan…
Sveika, nuo 3m turejome ivairiapusi raidos sutrikima, buvo vertinimas dabar patapo į vaikystes autizma. Neramu ir man aiškinausi su gyditoja.
artitoli parašė:
O ar yra koks skirtumas tarp vaikystes autizmo ir ivairiapusio? Kiek skaiciau diagnoziu aprasymus, deja, jie man pasirode labai jau identiski..
Tai va buten man ir labai panašu. Bet kai aiškinausi su neurologe dėl to. Tai sakė kai buvo 3m mažuliukė nežinojo kaip viskas išsirutulios todė buvo priskirtas ivairiapusis. O dabar jau 5m gaunasi vaikystės autizmas pagal duomenis. Šeip rekomendavo pas genėtikus apsilankyti, bet labai bijau ar nebus vaikui per daug didele trauma paimti iš venos krauja.
Kurpelė parašė:
Tai va buten man ir labai panašu. Bet kai aiškinausi su neurologe dėl to. Tai sakė kai buvo 3m mažuliukė nežinojo kaip viskas išsirutulios todė buvo priskirtas ivai…
O ka genetikas isspres? Vaiko nepakeis, tik pasakys ar raidos sutrikimas is genetines puses, ar ne. Arba as kazko dar nezinau del genetiju siuo klausimu
Ziedrute parašė:
O ka genetikas isspres? Vaiko nepakeis, tik pasakys ar raidos sutrikimas is genetines puses, ar ne. Arba as kazko dar nezinau del genetiju siuo klausimu
Tai taip ir aš galvoju.
Zuikio mama parašė:
Vaikui 1.7m.
Atejom i konsultacija vaikas drasiai uzejo is karto pribego prie zaislu poto po ka…
baliooonas parašė:
Sveikos, mamos. Tikiuosi is jusu sulaukti nuomoniu. Pas neurologa buvom 6 men, tokio amziaus aisku nieko pasakyt konkretaus negalejo. Bet bet bet. Sunui beveik 8 mė…
Labas, mano dukrytė elgėsi taip pat. Jai dabar 3m, jau turi diagnoze vaikystės autizmas. Aš vis laukiau iki 1,5m, bet niekas nesikeitė, tik blogėjo. Po pirmojo gimtadienio pradėjo rankom plasnoti...
Malu parašė:
Labas, mano dukrytė elgėsi taip pat. Jai dabar 3m, jau turi diagnoze vaikystės autizmas. Aš vis laukiau iki 1,5m, bet niekas nesikeitė, tik blogėjo. Po pirmojo gimt…
Ka turite omenyje plasnoti?
skaistaziede1 parašė:
Ka turite omenyje plasnoti?
hand flapping vadinamas, daznai plasnoja rankomis, gniauzo kumstelius
Nekantraujanti parašė:
hand flapping vadinamas, daznai plasnoja rankomis, gniauzo kumstelius
Taip, kai vaikas labai džiaugiasi, jis taip iškrauna savo emocija. Po sensorinių įvairių priemonių, dabar tai virto žandikaulio spaudimu abiem rankom, daug geriau, nei tas plasnojimas.