TheVi parašė:
Va tik nežinau kuria saugiausias. Nes dėl vvt girdėjau įvairių nuomonių ir skaičiau straipsnių mokslinių. Tai nebent extra atveju darytis, jei nebijai persileidimo.…
Po vvt labai labai maža tikimybė persileidimo.
TheVi parašė:
Va tik nežinau kuria saugiausias. Nes dėl vvt girdėjau įvairių nuomonių ir skaičiau straipsnių mokslinių. Tai nebent extra atveju darytis, jei nebijai persileidimo.…
TheVi parašė:
O daromas vvt su adata per pilvo sieną?
Man apskritai tas moterų gąsdinimas... tai labai kvepia pasipelnymu iš mūsų kišenė…
taip vvt per pilvo siena, procedūra nėra iš maloniųjų, bet tikrai nieko baisaus trunka vos kelias minutes..
laubur parašė:
Tai kaip ir gaurelių tyrimas 1 iš 200 atvejų.
TheVi parašė:
Tai kaip ir gaurelių tyrimas 1 iš 200 atvejų.
Man rodos kad po vvt yra ar 1% ar 0,1% jog gali būti persileidimas. Gaila nebepamenu,kur padėjau popierius ,kuriuos davė paskaityti apie vvt kai laukiausi
laubur parašė:
Man rodos kad po vvt yra ar 1% ar 0,1% jog gali būti persileidimas. Gaila nebepamenu,kur padėjau popierius ,kuriuos davė paskaityti apie vvt kai laukiausi
Kažkaip... mane kuo toliau tuo labiau gąsdina tie tyrimai genetiniai. Man pasiūlė prisca... o kiek kam skaičiau tai įvarė šis tyrimas baimės.
TheVi parašė:
Kažkaip... mane kuo toliau tuo labiau gąsdina tie tyrimai genetiniai. Man pasiūlė prisca... o kiek kam skaičiau tai įvarė šis tyrimas baimės.
Man asmeniškai nebuvo jokios baimės
TheVi parašė:
Prisca tyrimas yra tik atrankinis. Jis tik nusako kokia tikimybė su tokiais pačiais kaip jūsų duomenimis susilaukti kūdikio, kuris turi genetinių nukrypimų. Jis nenurodo ar konkrečiu atveju vaisius turi sutrikimų. Šis tyrimas yra skirtas atrinkti tas moteris, kurios turėtų toliau tirtis. Mano pačios Prisca buvo prastas - 1:50 dėl DS. Dariausi gaurelių biopsiją. Tyrimas nėra malonus, bet neskausmingas ir greitas. Teoriškai gaurelių biopsija nėra 100% tyrimas, nes išlieka labai labai maža tikimybė mozaikiniam DS. Vaisiaus vandenų biopsija šios tikimybės jau nebeturi. Persileidimo tikimybė tikrai labai minimali tiek po gaurelių biopsijos, tiek po vaisiaus vandenų tyrimo. Dabar jau nebeatrasiu, bet buvo darytos kelis studijos ir pastebėta, kad didžioji dalis patirtų persileidimų po šių tyrimų buvo susijusios su vaisiaus anomalijomis (pvz. pasitvirtinus gebetiniams pakitimams, esant vaisiaus vystymosi anomalijoms ir pan) arba esant nėštumo rizikoms.
Aš pati po gaurelių biopsijos jaučiau tik nedidelį pilvo tempimą.
Jei laukčiausi dar kartą, nedvejodama daryčiausi invazinį tyrimą. Jei atvirai, man NIPT'as tai toks tyrimas apie nieką - susimoki nemažus pinigus ir vistiek iki nėštumo galo nerimauji ar tikrai vaikui nėra kurio nors iš tirtų sindromų, nes NIPT'as netiria mozaikinių formų. Jei paskaitytumėt prieš 5 metus rašytus pasisakymus, rastumėt apie kelis atvejus kai po gero NIPT'o gimė vaikučiai su DS
TheVi parašė:
Manau baimės įvaro super jautrioms ir nežinančioms šio tyrimo esmės ir paskirties.
Saulės pūkas parašė:
Manau baimės įvaro super jautrioms ir nežinančioms šio tyrimo esmės ir paskirties.
Ačiū labai už išsamų atsakymą.
Na aš rami. Laukiu didžiojo echo, priscos ir toliau jau bus matyti. Nes darytis tyrimus tolimesnius kaip vvt, tai nebent tik nei kažkas nepatiktų tyrimuose.
Diskusija perkelta iš kitos temos
kaklo raukšlė 2,91mm, nosies kauliukas sunkiai matoma ,itaria problemas su kraujotaka
sveikos, nuvykome patikrai Kaune pas Gydytoją kornelijų buvo nepilnai 12 sav , jam nepatiko kaklo rauksle , ji buvo, 2,6, nuvykome patikrinti dar privaciai , tuomet kaklo rauksle mate 1,9 , nosies kaulas matesi gerai 2,1 , tačiau dabar atvykus i kauno klinikas istiko sokas , kaklo rauksle mato 2,92 , nosies kauko nebemato , o dar ir itaria kraunotakos sutrikimus , uzsisakem nipt , rytoj turetu daryti gaurelių biopsiją , neštumas 12 savaičių su trupučiu. Neźinau net ką galvoti , gal kas turejote panasia situacija? del kaklo rauksles info randu , bet , kai dar nosies kauliukas ir kraujotaka , tai nebezinau ka galvoti, baigiu iseiti is proto