fleur68 parašė:
"šeimoje kaip ir tarp sutuoktiniu ir tarp vaikų santykiai turi būt lygevertus ir vaikas yra vaikas jis negali būt lygus tevams tai normalu."
Kokie geri pastebėjimai. Nepastebėjau..
Tikiuosi ji apskirtai juokauja, neįsivaizduoju kaip galėtų vaikai patys sau vieni valgyti prie stalo, o mudu su vyru virtuvėje. Kaip tuos vaikus išmokinti etiketo prie stalo, kultūro, bendravimo. Apskirtai valgymas labiausiai šeimą sujungiantis momentas per visą dieną, nes tuomet visi, nuo didžiausio iki mažiausio sėdi kartu, prie vieno didelio stalo, vieni iš kitų mokosi, bendrauja. Mokosi ne vien tik valgyti, bet ir diskutuoti.
leila123 parašė:
Aš čia pritariu
mokom vaiką savo pavyzdžiu. Kaip vaikas išmoks, pavyzdžiui, plauti rankas prieš valgį, jei tėvai to nedaro. Valgoma pas mus virtuvėje prie stalo,…
Teisingai!
Pas mus nėra virtuvrj vietos stalui ir naujuose namuose net neplanuojama, nes mūsų labai daug, todėl turime ir turėsime valgomąjį su dideliu stalu. Tik prie stalo ir tik visa šeima kartu, bent vieną iš dienos valgymų.
Vabaliukas09 parašė:
Vaikas lygus gali būt kai kalba eina apie jo psichologine puse bet nebus lygus jog kaip
O mes tarėmės su vaikais, kai pirkome namą. Ėmėm juos kartu į visų namų apžiūras ir visų nuomonė buvo svarbi. Taip visi kartu išsirinkome namą prie pat mokyklos. Visi vaikai patys susikūrė savo kambario interjerą, mažiausiems aš padėjau atlikdama programiniai veiksmus, bet spalvas, kambario išdėstymą, daiktus kas juose bus, viską pasirinko vaikai. Net durų spalvą kiekvienas iš vaikų pasirenks pats. Tai yra taip, jūsų labai pabrėžiamas, vaikų savarankiškumas. Galimybė vaikams rinktis, galvoti, kurti, fantazuoti. Jeigu jie norės patys nusipiešti kažką ant savo sienų, tai turės tam pilna laisvę.
aureja12 parašė:
Dabar viskas aišku: kadangi vabaliuko mama nežindė, tai neperdavė tikėjimo į Dievą, bet ji žindė dvi savaites, tai vaikas 100% bus religingas
va tik niekaip nesu…
Šitas geras!
Vabaliukas09 parašė:
Aš kalbu taip su tokiomis pas kurias ten galvelėje nelabai daug vingių žinai panašiai tėvai kalba su vaikais kol jie maži ir kvaili jog suprastu labiau kas jiem šne…
Kaip galima mažus vaikus vadinti kvailiais
juk jie tik vaikai... Jie visi protingi pagal savo amžių..
galadriel parašė:
Maniškis būna ir mane pažadina, taip kad dėl to aš rami. O tai kad vaikui prieš mokyklą pusryčius padarau, tai nematau nieko blogo. Vyrui irgi rytais kavos padarau.…
Pritariu ir pridursiu, kad ir aš nesu savarankiška,nes vyras daro kavą man, jam skaniau išeina 😄
Vabaliukas09 parašė:
Specialiai neparašiau apie tai nes kad neprisikabintų jog vėl giriuosi.
Tai jei tu jauti malonuma aptarnaujama savo vyrui ir vaikui tai ner ko girtis aš n…
Jaučiu neliksit nepastebėta Norvegijoje, jeigu šešių metų vaiką paleisit eiti vieną į mokyklą,nebent gyvenate prie pat mokyklos.