2021.08.20 13:11 (prieš 5 m.)
Man atrodo, kad klaidinga išskirti dvi grupes: tie, kurie skiepijasi ("edukuoti") VS antivakseriai.
Kaip tik neseniai su pažįstamom diskutavom apie tai, ir viena jų sakė: nesvarbu, kad turi visus privalomus skiepus, kasmet skiepijiesi nuo gripo ir encefalito, bet jeigu tik nebėgi skiepytis ar abejoji vakcina (nepilnai ištirta) nuo kovido - iškart kiti tave priskiria prie antivakserių, nors toli gražu.
Mano aplinkoj yra daug tokių, kurie nesiskiepyja ne dėl to, kad būtų antivakseriai (jie patys skiepyti ir skiepyja savo vaikus įprastais skiepais), o dėl to, kad tai pernelyg mažai duomenų turintis preparatas, kad jį imt ir taip aklai susileist. Ir man tos baimės atrodo pagrįstos. Tai teisingumo dėlei, reiktų išskirti trečią grupę - tų, kurie nenori su visa banda susileisti neaiškaus ir pilnai neištirto dalyko. Ir nuo to jie antivakseriais netampa. Ir mano galva, tiek tie, kurie kovido bijo labiau nei skiepo, ir skiepyjasi pasitikėdami, tiek tie, kurie KOL KAS to daryti nenori, turi savo svarių argumentų ir aš abi šias grupes suprantu. O apie tuos, kam apskritai skiepai - blogis, su abortų liekanom ir čipais tai išvis neverta diskutuot, jie tegul gyvena savame pasaulėlyje, ir tegul valdžia sprendžia, ką su tokiais daryt, nes mes jų priverst negalim, ir į protą neatvesim.
Aš asmeniškai jau būčiau pasiskiepijus, jei ne nėštumas. Ir norėjau jau ir nėštumo metu skiepytis, bet ginekologė nepatarė. Todėl kuriam laikui šį klausimą atidedu, noriu sulaukt ir daugiau gydytojų nuomonių. Tai jei medikai turi skirtingas nuomones, vieni skatina, kiti atkalbinėja, tai kaip ne medikui lengvai apsispręst? Ar medikai, kurie neskatina skiepytis nuo kovido nėštumo metu jau staiga tampa antivakseriais?